A családi fészek a harmóniára épül

Amikor azt mondom, hogy otthon, akkor egy varázslatos, békeszigetet képzelek el. Az otthon kialakításánál is mindig erre törekszem és ebben a puha anyagok, megnyugtató színek is segítségemre vannak. Sokat dobhatunk még az illatosítókkal is, hiszen egy nyugtató illóolajos párologtatás vagy illatgyertyák kellemesen parfümözik a lakást.

Családi képekkel, közösen gyűjtött apróságokkal, mint például kavicsok vagy tobozok, sokkal személyesebbé varázsolhatjuk az otthonunkat, ha azokat kirakjuk a polcra ezáltal megidézve a régi közös felemlegethető emlékeket.

Ezek a kicsinek vélt változtatások a végén hatalmasat tudnak dobni az összképen és összérzeten.

Na de ez mind nem elég, ha rossz a hangulat. Mert persze a tökéletességhez öröm és boldogság kell.

A tökéletes zen lakásban mosolyra húzódó szájakat, hangos kacagást képzelünk, egy szeretetben és békében élő családot kiskutyával és sülő almás pitével.

Viszont mitől lehet rossz a hangulat? A konfliktusoktól. És erre egy kisgyerekes családnál bizony bőven akadhatunk. Ráadásul olyan apróságokból jöhet a hiszti, mint természetesnek vélt kérések, hogy pakolja el az ötévesünk maga után a játékait, vagy épp gyakoroljunk egy kicsit az iskolára.

Az utóbbira én megtaláltam viszont a csodakönyvet, így máris leredukáltam a konfliktusok számát, ezáltal egy lépéssel közelebb kerültünk a családi édenkert eléréséhez.

Persze az állandó veszekedésektől és dacos ‘nem’ válaszoktól indultunk. Kész kínszenvedés volt, hiába minden erőfeszítés a családi béke és a tökéletes otthon megteremtésére.

Vehetek akármilyen puha plédet, tarka díszpárnát, és rakhatok ki a legszebb pillanatainkról közös fotókat a kandallópárkányra, amikor az 5 esztendős kislányomat rá kell vennem, hogy a babázás helyett gyakoroljunk az iskolára.

Amilyen módszerekkel eddig próbálkoztam végül is megértem, hogy a babákat választotta. De felnőttként tudtam, hogy erre szükség van, hogy később neki legyen könnyebb.

És mivel képzett szakember sem vagyok, így nagyon ötletem sem volt.

Legalább a neten jól tudok keresni, így sikerült ráakadni a csodatévő szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalra.

Egyből meg is rendeltem a finommotorika fejlesztésre szolgáló könyvet.

De az csak a kezdet volt. Rengeteg szuper kiadvány található ezen a weblapon.

A Szilvia Logopédia Szabó Szilvia nevéhez fűződik, aki amellett, hogy mesterlogopédus még gyógypedagógiai végzettsége is van, ráadásul szakértő, ami a köznevelést illeti.

A honlapon megtekinthető az összes speciális szakterülete is.

Én direkt olyan valamit kerestem kislányomnak, ami az iskola előkészítés során a hasznára válhat és így jutottam el a finommotorikáig.

A weblap rengeteg hasznos információhoz juthatunk az Iránytű baloldalon. A finommotorikát is itt fejti ki bővebben Szilvia, mint a diszlexiát vagy a nyelvi késést.

A finommotorika a későbbi írást segíti, azt készíti elő, így könnyelműség azt elhanyagolni.

Bár erre a szegmensre kevesebb figyelem irányul, mint a diszlexiára, ami olvasási zavart jelent.

Ahogy a korábban felsorolt problémákra, úgy a artikuláció javítására is készült kiadvány, amit a Szilvia Logopédia oldalán megtalálhatunk és meg is rendelhetünk.

Na de hogyan kell használni egy ilyen könyvet vagy kártyát? Csakis szakember segítségével juthatunk egyről a kettőre?

Teljesen normális ha ilyen kérdések merülnek fel bennünk, de erre mind választ is kapunk a weblapon található gyakori kérdések fülnél.

Szerencsére mi szülők is könnyedén megugorhatjuk az akadályokat, ha vesszük a fáradtságot és időt fordítunk rá. Hiszen olyan fantasztikus kiadványokkal, amik erről az oldalról elérhetők öröm lesz a tanulás a kicsik számára is.

A Szilvia Logopédia oldal ajánlásokat tesz hogyan álljunk neki, mennyi idővel kalkuláljunk, és milyen eredményekre számíthatunk.

Ezeket a fennálló problémához igazítva, bekezdésenként teszi, így ha rögtön a lényegre akarunk térni rögtön oda is ugorhatunk a minket érintő részhez.

A gyakorlatiassága miatt valóban bárki számára könnyedén elképzelhető, majd meg is valósítható a tanulási metódus.

Nekünk az áttörést a szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalon elérhető finommotorika könyv hozta el.

Ezt a kiadványt 5 és 7 éves kor között ajánlják. Már a könyv borítóján is a csodás ábrák mellett a célja is meg van határozva, így képtelenség összekeverni más célra szánt kiadványokkal.

Ha belelapozunk akkor színes illusztrációkkal tarkított feladatok várnak minket 160 oldalon keresztül.

Ahogy a javaslat is szól, ezt természetesen nem egyszerre kell megoldania csemetéinknek. Szem előtt kell tartani a fokozatosságot.

Ha még nem rendeltük meg a könyvet és ég nem tartjuk a kezünkben, úgy pár mintaoldalt meg is tekinthetünk a Szilvia Logopédia oldalon.

Ez azért is szerencsés mert látjuk a grafikát, hogy vajon gyermekünknek elnyeri a tetszését és betekintést is kaphatunk a feladatok milyenségéről.

A kiadvány oldalán hosszabban is olvashatunk magáról a feladatgyűjteményről és további javaslatokról, hogyan használjuk azt.

És ez mindegyik terméknél így van, amit a Szilvia Logopédia oldalon találunk!

A kiadványok gyermekeinknek nyújtanak támogatást, a honlapon fellelhető információk pedig nekünk, akik gyermekeikkel tanulnak és nem képzett szakemberek.

A kiadványok között eléggé széles a választék ami a problémákat vagy a korosztályt illeti. Már egészen 2 éves kortól ajánlott termékeket is találhatunk.

Böngésszünk bátran a weblapon, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő feladatgyűjteményt.

Ha pedig a megrendelésre kerül a sor akkor csak kattintsunk a megfelelő gombra, ami által átnavigálódunk egy baloldalra, ahol listaszerűen jelenik meg az összes elérhető termék, kiemelve az újdonságokat.

Itt csak beállítjuk a címek mellett a megfelelő darabszámokat, lejjebb görgetünk, megadjuk a kért adatokat és már csak a szállítási opciók felől kell döntenünk.

Ha pedig szállításról van szó fontos megjegyezni, hogy a külföldön élő magyaroknak is kedvez a Szilvia Logopédia, hiszen Romániában, Szlovákiában és Ausztriában is elérhetőek a termékei.

Ha mindent kitöltöttünk és beállítottunk már csak hátra kell dőlni és megvárni a kézbesítést vagy az átvételi időpontot.

De addig is kihasználhatjuk az időt, mivel a honlapról elérheti a Szilvia Logopédia blogja is. Ezen a felületen pedig főbb kérdéseket jár körbe az író, amiket ha elolvasunk még felkészültebben állhatunk az előttünk magasodó feladat elé.

Amennyiben a megrendelt kiadvány meggyőző volt számunkra és gyermekünk szépen fejlődött, úgy érdemes megfontolni a könyvcsomagok vásárlását is.

Ezek egy témakör, probléma köré vannak csoportosítva és több terméket foglalnak magukba. 2 vagy 3 darabos tételű csomagokra akadhatunk kedvezőbb árakon, mintha külön-külön rendelnénk meg a termékeket.

A még játékosabb tanulásért pedig elérhetőek különféle matricák is. Ezek, csak úgy, mint a könyvek is, színesen illusztráltak, tündéri figurákat ábrázolnak.

Tartsuk fent gyermekünk érdeklődését és lelkesedését. Ezekben garantáltan segítségünkre lesznek a Szilvia Logopédia weblapon található könyvek, szókártyák, matricák.

Segítsük utódainkat játékosan, hogy a későbbiekben könnyedén vehessék az akadályokat, amik az iskolai években elállják majd útjukat.

Bízzunk a több éves szakmai tapasztalatban, amit ezek a lektorált kiadványok mind magukba sűrítenek és rendeljünk még ma, hogy a tanulásból játék lehessen.