Soha nincs meg semmi ami kell, most éppen a motoremelő

Úgy döntöttünk, hogy ma a szép időnek köszönhetően, kint fogunk tevékenykedni.

Vágtunk egy rakásnyi gyújtóst. Ezt nagyon szeretem csinálni, mert gyermekkoromat idézi fel…

A gyerekkorom szépségei

Akkoriban sokat voltunk a mamámnál, és sokszor segítettem neki fát vágni. Persze ez már jó 15 éves korom felé volt. Olyan más volt falun, mint a városi forgatagban. Nem mondom, hogy nem szerettem a városban lakni, hiszen minden barátom ott volt, és minden közel is volt, de azért a falu mégis olyan más volt. Igaz az annyira nem tetszett, hogy mindenki tudott mindent a másikról, és mindenki mindig figyeli a másikat. Persze ezek a dolgok azért valamilyen szempontból jók is, hiszen ott legalább még figyelnek egymásra. Persze ez néha azért terhes is lehet hiszen ha jön valaki, akkor a falú másik felén is tudják, hogy járt itt vagy ott valaki. Te hol nőttél fel, kisvárosban, vagy nagyvárosban?

Szóval a gyújtóst én vágtam össze, amit a gyerekek hordtak befelé a helyére. Most eszembe jutott még az is, hogy emlékszem a mama gyújtósának a ládája kihúzhatós volt. Mindig nyikorgott. te emlékszel ilyen emlékekre a gyerekkorodból?

Egyéb teendők

Miközben én a fával voltam elfoglalva, a gyerekek néha nekem, néha a páromnak segítettek. Végre eljutottunk odáig is, hogy a kutyák által elcsent, és széttépett dolgokat is összegyűjtöttük egy zsákba, és kidobtuk.

Rengeteg még a tenni való, azt sem tudom, hogy melyiknek álljak neki. Még a kertbe is szeretnék kijutni, de azt csak akkor tudok, ha még jó idő van.

A párom is úgy döntött, hogy kihasználja a napot, és pakolgat, szerel egy chaos-627218_640keveset. Persze soha nem talál semmit, akkora rumli van a szerszámos helyiségében. Most éppen az új motoremelő nincs meg. Én ilyenkor a lehető legmesszebb megyek, hogy még véletlenül se én legyek a bűnbak, hogy miért nincs meg.

Amikor beköltöztünk, megfogadtam, hogy soha nem teszem be a lábamat a szerszámos szerelős műhelyébe. Csak akkor, ha ő kéri. De az, hogy itt rend legyen, az ő feladata. Én itt biztosan nem fogok kitakarítani…még akkor sem, ha valamit nem talál meg.