Az ékszershop kínálatából eljegyzési gyűrűt kaptam

Amikor előző hónapban kivettem két hét szabadságot, hogy kicsit pihenhessek, és elmenjek a párommal nyaralni, akkor volt néhány napom, amikor otthon voltam és végre semmit nem kellett csinálnom. Rám fért már, mert nagyon elfáradtam az utóbbi időkben, és éreztem, hogy szükségem van egy kis kikapcsolódásra. Pont úgy szerveztük meg ezt a szabadságot a párommal, hogy a szabadság első hetében itthon vagyunk, és a második felében megyünk nyaralni. Míg otthon voltam, rengeteg mindenre volt időm végre, így sikerült az egész lakást rendesen kitakarítani, vettem végre új sötétítőt a hálószobába, amit már olyan régóta terveztem. Rendet raktam a ruhásszekrényemben, és végre rendszereztem a könyveket is a könyvespolcon.

Amikor éppen nem takarítottam, vagy nem pakolgattam, akkor az interneten nézelődtem, és egyszer csak rábukkantam valamire, ami felkeltette az érdeklődésemet. Ékszershop volt az, amire akkor teljesen rákattantam, és annyira szép ékszereket találtam ott, hogy úgy döntöttem, hogy anyukám közelgő születésnapjára innen fogok neki rendelni valamit.

Én is nagyon szeretem az ékszereket, rengeteg nyakláncom, karkötőm és gyűrűm van, szinte mindennap hordok valamit belőlük, amit éppen össze tudok egyeztetni az aznapi szettemmel. Szerencsére a munkahelyemen sincs előírva, hogy miben kell dolgoznunk, úgyhogy úgy öltözködünk, ahogy csak szeretnénk. Sok színes ékszerem van, így mindig tudom kombinálni az öltözködésemmel őket. Van azonban olyan nap, amikor nem hordok ékszert, mert éppen olyan kedvem van. De szerintem az ékszerek is ugyanúgy, mint a ruha, kifejezi a stílusunkat és hozzátartozik az egyéniségünkhöz.

Valószínűleg ezt az egész ékszer iránti szeretetemet anyukámtól örököltem, mert ő is nagyon szereti az ékszereket, és már kiskoromban is láttam, hogy milyen nyakláncokat és gyűrűket hordott. Amikor óvódás voltam, akkor mindig kaptam a szüleimtől fülbevalót. Nem azért, mert ez volt a hobbijuk, hanem azért, mert mindig elhagytam a fülbevalóim egyik felét. Nem tudom, hogy ezt hogyan sikerült, de emlékszem arra, amikor az ékszeres dobozba belenéztem, és minden fülbevalómnak csak a fél párja volt meg. Anyukám szerette volna, ha fülbevalót hordok, mert nagyon jól állt, de egy idő után már nem foglalkoztam ezzel, ráadásul mindentől elkezdett begyulladni a fülem, így anyukámnak bele kellett nyugodnia, hogy nem hordok fülbevalót. Máig nem hordok, mert a fülem nem bírja őket, de érdekes, hogy ennyi év után sem forrt még be a lyuk a fülemben.

Az ékszershop rengeteg ékszert kínál, hatalmas a választék. Még szerencse, hogy van még bőven időm, hogy megvegyem anyukám születésnapi ajándékát, így még tudok egy ideig nézelődni az ékszershopban. El is mentettem a weboldalt, gondoltam, hogy visszatérek rá majd, ha visszajöttünk a nyaralásból. Elmeséltem a páromnak, hogy milyen ékszershopot találtam, és hogy mennyi szép ékszer van ott. Szóltam neki, hogy ne felejtsen el szólni nekem, hogy ha hazamentünk a nyaralásból, akkor nézzem ki anyukámnak az ajándékot, el ne felejtsem, mert ki fogok futni az időből.

Amikor aztán hazaértünk a nyaralásból, és ismét mindketten elkezdtünk dolgozni, mindketten a nagy hajtásban elfelejtettük, hogy ajándékot kellene vennem. Még jó, hogy a páromnak időben eszébe jutott, és egyik este közösen ültünk le a számítógép elé, hogy kiválasszuk anyukámnak a megfelelő ajándékot. Közben mindig megjegyeztem, hogy mennyire tetszik a zöld köves gyűrű, de a kék nyaklánc is csodaszép. És így haladtunk egész este, amikor végre azt is megtaláltam, amit anyukámnak akartam venni, és nem csak azt, amik nekem tetszettek.

Rá pár napra hatalmas meglepetés ért. Mikor hazaértem a munkából, és beléptem a lakás ajtaján, gyertyafényes, megterített asztal fogadott, a párom pedig éppen a konyhában nyitotta ki a bort. Meglátott és mondta, hogy foglaljak helyet, főzött estére vacsorát. Megvacsoráztunk, beszélgettünk sokat, elmeséltem, milyen napom volt, aztán ő is mesélt nekem. Nagyon jól éreztem magam, és igazán jól laktam, a párom nagyon jól főz. Megittuk a finom borunkat, nagyon kellemesen töltöttük az estét. Amikor egyszer csak letérdelt elém és megkérte a kezem. Természetesen igent mondtam neki, és amikor megláttam a gyűrűt, nagyon elmosolyodtam, mert azt a gyűrűt vette meg, amit az ékszershop weboldalán mondogattam, hogy mennyire tetszik. Akkor már értettem, hogy miért kérdezgette akkor tőlem, hogy melyik tetszik a legjobban. Milyen cseles! Most már jöhet az esküvő szervezése!