Az otthon melegének biztosítása

Sokszor gondoltam rá, hogy szívesen lennék lakberendező, hiszen azért ez a személy mégis csak egy otthont rendez be, és azért ennek megvan a maga szépsége. Ezenfelül pedig imádom az újabb és újabb kiegészítőket, a különböző évszakok különböző színeit. Mindegyiknek van egy sajátos varázsa. Azt meg ne feszegessük, hogy a családom mit szól az újabb és újabb otthon kiegészítőkhöz.

Ennek a gondolatmenetnek a hatására arra jutottam, hogy milyen jó lenne egy cég, ahol különböző stílusú lakberendezők dolgoznának, és az ügyfél adott témákból tudna választani.

Utána is néztem, hogy akkor egészen pontosan mire is van szükség, ha kft alapítás lenne a célom. Hamar megtaláltam a nekem való tartalmat a Gross cégcsoport oldalán, ugyanis egészen hosszú lista van ezzel a témával kapcsolatban. Megtaláltam, hogy mitől lehet egyszerűbb a kft alapítás, mint például egy betéti társaság megalapítása. Azt, hogy akár egyedül is megtehetem ezt a lépést. Persze van olyan is, ami ellene szólt, mint például, hogy kiesik a KATA előnyei alól az, aki ezt a formát válassza. Bár azt gondolom, ha valaki egy igazán menő céget készül alapítani, akkor nem is azzal számol, hogy éves 18 millió forint lesz a bevétele, úgyhogy ez talán nem is olyan nagy kérdés ebben a helyzetben.

Arról is részletes tájékoztatást ad az oldal, hogy pontosan mitől is kft a kft. Ez egy elég fontos információ azt gondolom egy kft alapítás esetében, hívhatjuk alap kezdő lépésnek is nemes egyszerűséggel. Arról nem is beszélve, hogy nyilván nem mindegy, hogy akkor ez egy egyszemélyes kft lesz, vagy esetleg egy többszemélyes kft-ben gondolkodunk. Természetesen elengedhetetlen egy bizonyos alaptőke, bár talán ez senkinek nem lesz egy nagy újdonság tekintve, hogy szerintem a kft alapítás vagy bt alapítás, vagy bármilyen vállalkozás megkezdése elég nagy badarság lenne egy alaptőke nélkül, és valósínűleg igen csak csúfos véget is érne.

Miközben alapvetően a kft alapításról kerestem minél több és minőségibb információt Gross cégcsoport oldalán feltűnt, hogy a weboldaluk igencsak átfogó és egészen olvasmányos témák vannak fent a cég alapítás kezdő lépéseiről és a székhelyszolgáltatásról, amit rajtuk keresztül igénybe is tudunk venni, hiszen ez a fő profiljuk. A többi hasznos anyag, ami megtalálható náluk, már csak a ráadás, bár tudnak segíteni akkor is, ha valamilyen módosításra van szükség a cégünkben. A honlapjuk nagyon élvezhető, pedig tulajdonképpen nem egy mindennapi, könnyed történetekkel megfűszerezett oldal.

Egyébként a kft alapítással kapcsolatban is megtaláljuk, hogy ki írhat alá a cég nevében, hogy ki fogja képviselni egységesen a társaságot, vagy, hogy egy személy például tagja lehet-e egyszerre két cégnek. Emellett, ha nagyban gondolkodunk, akkor arra is van válasz fent, hogy hány tagja lehet egy kft-nek. Akárhogy ragozom, a lényeg az átfogó, hasznos információ, ami mind-mind fent van a Gross cégcsoport weblapján, a grossoffice.hu oldalon, és könnyen elérhető bárki számára, aki éppen hasonló tudásra éhezik.

Én egyelőre még érlelgetem a kis otthon szépítő bizniszemet, de szerintem az alapötlet, hogy mindenféle ízlést képviseltetnék a palettámon, különböző, önazonos szakemberekkel, elég jó. Talán nem is ártana sietnem az ötlettel, bár egy ideje már gyanítom, hogy nagyon szűk keresztmetszetre csökkent a hiánypótló ötletek tárháza.