Jó addiktológus Budapest környékén kevés van

A szükség óráján jó, ha van az ember mellett egy társ. Ez lehet akár egy feleség vagy férj, egy élettárs, egy barát, de a semminél még egy kisállat is jobb. Bár ha lehet, akkor azért szerencsésebb, ha ember támogat, hiszen az állatok minden őszinteségük és önzetlen szeretetük ellenére sem tudnak annyit, ha megfeszülnek sem. Az otthon melege is csak ideig-óráig biztosítja azt a hátteret, hogy ne süllyedj lejjebb az alkoholizmusban, ezt saját tapasztalatomból tudom. Azonban ha olyan társad van, aki hajlandó utánajárni, hogy ki a legjobb addiktológus Budapest környékén, és még arra is rá tud venni, hogy találkozz vele, az valóban a legnagyobb érté a világon.

Amikor elvesztettem az állásomat, nagyon magam alatt voltam. Úgy éreztem, romba dőlt az életem, feleslegesnek gondoltam magam. Hiába, ha tíz év áldozatos munkáját azzal hálálják meg, hogy az első leépítésnél lapátra tesznek, az eléggé demoralizáló. Egy darabig elvoltam otthon, rendezgettem a lakást, takarítottam, lazítottam, próbáltam megnyugodni, a feleségem pedig kitartóan dolgozott tovább, hogy legalább legyen mit ennünk. Azonban egyre sűrűbben ugrottam le borért a kis közértbe, egyre később keltem, egyre nehezebben viseltem az alkoholmentes pillanatokat. Sajnos észre kellett vennem magamon, hogy alkoholista lettem. Azonban a feleségem kitartóan unszolt, bátorított, és még arra is képes volt, hogy kutatást végezzen.

Nem sok a jó addiktológus Budapest vonzáskörzetében, aki pedig az, az általában nagyon elfoglalt, lehetetlen hozzá eljutni. De az én drága párom kitartóan nyomozott, és végül talált egy magánintézményt, ahol (legalább is itthon) kimondottan újszerű eljárással, terápiás módszerekkel kezelik a hozzám hasonlókat. Én elég könnyen felismertem az állapotomat és viszonylag korán, de biztos vagyok benne, hogy nálam súlyosabb esetekkel is volt már dolguk. Ellenben ezzel a csapattal dolgozik az egyik legjobb addiktológus Budapest környékén, és aktívan részt vesz a programban, így megvolt bennem a remény, hogy hamar magam mögött tudhatom ezt a rémálmot.

Végül sikerült összehozni egy konzultációt, ahol az egyik szakértővel találkoztunk, mind a ketten. Az én drága asszonyom, az én úrhölgyem kitartott mellettem, és elkísért minden ilyen alkalomkor, hogy lelki támaszt nyújtson, és erősítse bennem az akaratot, hogy le tudjam tenni azt az átkozott poharat. Ezért nagyon hálás vagyok neki, és valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy végül nem volt szükség arra, hogy részt vegyek az egy hónapos kezelésen. Kiderült, hogy az állapotom szerencsére közel sem volt olyan súlyos, mint amilyennek képzeltem, így a szakértő segítségével valamivel egyszerűbb volt abbahagyni az ivászatot. Persze embertelen lelki erő és elhatározás volt szükséges hozzá, de a sok támogatással és segítséggel, meg persze az egyik legjobb addiktológussal Budapesten sikerült elérni a kívánt célt.