A tökéletes otthon megtalálása

A tökéletes otthont nagyon nehéz megtalálni. Rengeteg oldalt át kell nyálaznunk ahhoz, hogy megtaláljuk álmaink lakását. Ilyenkor sorra gépeljük a kifejezéseket a keresőkbe: eladó lakás Nyíregyháza , eladó lakás Budapest, stb., és reménykedünk, hogy valami használhatót is dob a gép.

Amikor a következő lakásunkat keressük, akkor nem szabad megalkudni. Mindenképpen azt kell megvennünk, ami minden igényünknek megfelel, mivel abban fogunk élni. Ha a lakásunk nem olyan, amilyet szeretnénk, akkor az kihat az egész életünkre. Hiszen minden nap úgy járunk-kelünk a lakásban, hogy az nem is tetszik. A berendezés, a falak színe, ezek mind változtatható dolgok. De a szobák elrendezése, a lakás fekvése már sokkal kényesebb téma, nem olyasmik, amiket azonnal meg lehet változtatni. A felújítás nagyon drága és időigényes, így tulajdonképpen sokat is spórolhatunk, hogyha eleve olyan lakást választunk, amilyenre vágyunk. Nyilván vannak kisebb változások, kompromisszumokat kell kötnünk önmagunkkal, hiszen álmaink lakása lehet, hogy csak a fejünkben létezik, de semmiképpen se vegyünk meg egy olyan lakást, amelynél az első gondolatunk: majd megszokom.

Eladó lakás Nyíregyháza

Az elhelyezkedés is nagyon fontos. A közelben található tömegközlekedés, az utak minősége, és hogy milyen üzletek vannak a közelben, és milyen távolságra. Sokan nem gondolnak bele, hogy mennyire fontos az üzletek közelsége. Például tavasszal az, hogy 15-20 perc távolságra van a legközelebbi üzlet, egyáltalán nem probléma, de gondoljunk csak bele, hogy a téli hidegben ez mennyivel többnek tűnik. Olyankor már senki nem akar 20 percet sétálni, mert valami kifogyott. Hiszen az ember alapvetően elég feledékeny, szóval könnyedén kimaradnak alapvető cikkek a bevásárlásokkor. Ezeket ugyebár pótolni kell, naponta 2x pedig már elég megterhelő megtenni azt az utat a boltig.

A közlekedés is ilyen. 10 perc séta a buszmegállóig nem tűnik soknak, de ha az ember késésben van, vagy sokat megy egész nap, akkor néha az a 10 perc is túl sok.

Hol tájékozódjunk a  lakásokról? 

A lakásárakról rengeteg helyen lehet tájékozódni. Amikor lakást választ az ember, először megnézi,  mekkora lakásoknak mennyi az ára. Az adott településen/városrészen milyenek az átlagárak, milyenek a lehetőségek, milyen a lakások felszereltsége és elhelyezkedése, és ehhez mérten igyekszik választani. Az eladó lakások Nyíregyházán például nagyon különböző árkategóriában mozognak.

Mindegy, hogy magánszemélytől, vagy ingatlanoson keresztül szeretnénk megszerezni az álomlakásunkat, arra figyeljünk, hogy ne hagyjuk átverni magunkat. Sokszor magasabb árakat adnak meg a hirdetésekben, mint az ingatlanok valódi értéke, ezzel megpróbálnak magasabb profithoz jutni, illetve belekalkulálják azt, hogy a vásárló megpróbál alkudni belőle. Ha egy ház gyanúsan drága az adottságaihoz képest, vagy gyanúsan olcsó, akkor igyekezzünk utánajárni, mi is lehet az oka.

A tájékozódásra az internet a legjobb. Számtalan ingatlanos oldal áll az érdeklődők rendelkezésére, de én nem csak kifejezetten ingatlanokkal foglalkozó portálokon szoktam nézelődni. A nextapro.hu oldalon nem csak ingatlanokat lehet keresni, hanem mindenféle apróhirdetés is megtalálható. Sok magánszemély hirdet ezen a felületen, hiszen ez egy mindenki számára ingyenesen elérhető, és nagyon könnyen is használható. Ha eladni, vagy venni szeretnénk lakást, akkor is bátran ajánlom. Az eladni kívánt termékekről rengeteg kép is fel van töltve, illetve a hirdetők adatai is teljesen egyértelműen látszanak. nekem, ha megtetszik egy lakás, akkor egyből rá szoktam keresni, hogy máshol is hirdetve van-e, hiszen nem egyszer  előfordult már velem, hogy különböző felületeken különböző árakkal voltak feltöltve a hirdetések.

Ha mi hirdetünk 

Hogyha mi szeretnénk eladni a lakásunkat, akkor szintén rengeteg olyan dolog van, amelyre nem árt figyelni.
Eladhatjuk ingatlanirodán keresztül, vagy hirdethetjük magunknak. Az ingatlanirodáknak gyakran nagyon magas jutalékokat kell fizetnünk, így az árakat gyakran ők határozzák meg, vagy mi határozzuk meg, és abból fizetjük ki őket. Én híve vagyok annak, hogy ha nem is olyan profin, de a lakásunkat magunknak is el tudjuk adni.

Például a nextapro.hu oldalon egészen egyszerűen fel tudjuk tölteni a hirdetésünket. Nem kell más hozzá, mint pár jó kép, egy frappáns leírás, és minden adat, amit a lakásról tudni kell.

A nextapro-n egyébként nagyon egyszerű a hirdetés, mivel nem csak arra ad lehetőséget, hogy magunktól beírjuk a szövegeket, de megad egyfajta keretet a legfontosabb információkkal, amelyeket ki kell töltenünk egy lakással kapcsolatban, így biztosak lehetünk benne, hogy a legfontosabb információkat nem fogjuk kihagyni, és ha vevők vagyunk, akkor pedig mindent meg fogunk találni, amit tudni érdemes.

Akkor, ha eladunk, fontos, hogy jó képeket készítsünk a lakásunkról. Gondoljuk csak át a vevők szemszögéből, senki nem menne el egy olyan lakást megnézni, ami egyáltalán nem néz ki vonzón. Arra kell figyelni, hogy nem feltétlenül a berendezést akarják látni a vevők, főleg, ha költözés után azt elvisszük. Abban az esetben viszont, ha a berendezés is marad, és úgy akarunk továbbadni a lakásunkon, érdemes úgy fotózni, hogy a részleteikben is látsszanak a berendezési tárgyak.

Amennyiben a lakásunkat hirdetjük, mondjuk apróhirdetés formájában, ne hagyjuk ki a lakás alaprajzát sem. Hiszen a szobák különböző képeiből nagyon nehéz összerakni, hogy hogyan is helyezkednek el egymáshoz képest a szobák.

Apróhirdetés

Bármikor is kerüljünk olyan helyzetbe, hogy el akarunk adni valamit, az apróhirdetéseket gyűjtő oldalakon való hirdetés a legjobb választás szerintem. Ezek az oldalak általában ingyenesek, és a lehető legtöbb potenciális vevőt tudjuk elérni a segítségükkel.

Ha apróhirdetésre adjuk a fejünket, érdemes alaposan átnézni az oldalt, ahol hirdetni szeretnénk. Például, hogy milyen kategóriák vannak az adott oldalon. Ha például lakást szeretnénk eladni, akkor nem célszerű olyan oldalon hirdetni, ahol nincs lakás kategória, így talán kisebb eséllyel fognak egyáltalán rákeresni az eladandó ingatlanokra, hiszen nem is sejtik, hogy találni fognak.

A nextapro-n például az ingatlan és az otthon, háztartás kategória külön van. Így az ingatlanoknál nagy eséllyel nem fog előkerülni egy porszívó, és amikor háztartási gépeket keres az ember, nem fog felugrani olyan hirdetés, hogy eladó lakás, mosógéppel együtt.

Hirdetés előtt érdemes megvizsgálni, hogy milyen szűrési kategóriák vannak, hogyan működnek ezek a szűrők. Minél bonyolultabb, minél kevesebb a szűrhető feltétel, annál kevesebben fogják megtalálni az emberek a mi hirdetésünket. Szerencsére a nextapron sok szűrő van, és ezek elég hasznosak. Lakás esetében nem csak azt tudjuk kiválasztani, hogy hol legyen a lakás, hanem azt is, hogy milyen típusút szeretnénk, milyen áron, és azt is beállíthatjuk, hogy a kiválasztott helyszínünktől mennyire térhet el. Be tudjuk állítani azt is, hogy csak képekkel ellátott hirdetéseket adjon ki, hogy ne csak a címben , hanem a leírásban is keressen, illetve, hogy csak apróhirdetéseket adjon ki. Ezzel elkerülhetjük, hogy valakinek a rossz címválasztás miatt esetleg ne találjuk meg a hirdetését, így biztosan nem csúszunk le az ajánlatáról.

Összességében mondhatjuk, hogy lakás eladásnál és vételnél egyaránt bátran használhatjuk a nextapro.hu-t, és nem kell ahhoz ragaszkodnunk, hogy kifejezetten csak ingatlanokkal foglalkozó honlapokon keresgéljünk, hiszen a ‘sima’ minden témában hirdető oldalakat amúgy is többen böngészik. Nem csak azok nézik, akik éppen ingatlant keresnek, hanem mindenki, aki valami eladót keres. Több megtekintést tudunk elérni, illetve a kedvező szűrők miatt, ha mi vagyunk a vevői oldalon, sokkal könnyebben meg tudjuk találni azt az egy bizonyos lakást, ami mindenben megfelel a mi elképzeléseinknek.