Maradok inkább az otthon csinosítgatása mellett, a hidraulika olajat pedig továbbra is meghagyom a férjemnek

Az otthon fogalma sokaknak mást és mást jelenthet. Mégis, mikor meghalljuk ezt a szót, egyfajta melegség tölti el a szívünket, ez az a hely, ahova hazatérve megnyugodhatunk. Lakhatunk bárhol a világban, mégis a “bázist” tekintjük legtöbbször otthonunknak, ahonnan elindultunk. Én az otthont a családi feszekkel azonosítom, és véleményem szerint egy házat vagy lakást a nő “dolga” otthonná varázsolni. Valljuk be, ehhez a nőknek általában jobb érzéke és türelme van. De ezt csak az otthonteremtésre értem.

hidraulika olajHa egy nő háztartásbeli, akkor az a “munkája” kvázi, hogy azt rendben tartja, persze vannak nők, akik el sem tudják így képzelni az életüket. Ezt mindenki eldönti maga, kinek mi a fontos. De mindemellett vannak olyan dolgok a ház körül, amik nem kifejezetten női munkák, feladatok. Én tipikusan ilyennek tartom a barkácsolást, illetve a családi autó bütykölését, de mondom, most magamból indulok ki. Mikor arra kerül a sor, hogy szervizbe kell vinni, inkább rábízom a férjemre. Jobb is, hiszen azt sem tudom például mi az a hidraulika olaj. Fogalmam sem volt róla, hogy a kocsinak is szüksége van rá. Bár már tudom, hogy ez védi meg a korróziótól a kocsi bizonyos alkatrészeit-világosított fel a férjem- én azt hittem csak emelő szerkezetek működéséhez szükségeltetik.

Kicsit már kezdtem rosszul érezni magam emiatt és kértem, hogy mutassa meg nekem milyen alkatrészek, olajok, kenőanyagok kellenek a kocsiba, és azokat milyen sűrűn kell cserélni. Hátha még valamikor szükségem lesz hasonló ismeretekre mikor nekem kell vinni a szervizbe valami miatt a kocsit. Persze mi mást hívtunk volna segítségül, mint az internetet. Egy web shopot mutatott nekem, ahol minden a kocsiba szükséges anyagot egy helyen megtalálunk. Végigmentünk a különféle kenő-és adalékanyagokon, úgy, mint a motorolaj, fékolaj, hidraulika olaj, váltó olaj. Némelyikről már hallottam ugyan, de a funkcióival nem vagyok tisztában, azzal meg persze pláne, hogy például a mi kocsinkba milyen való. Szerencsére ezen a weboldalon minden autómárkához szükséges termék megtalálható, már tudom, hogy a minőség is nagyon fontos, ha vigyázni akarunk az autónkra, akkor válasszunk a Valvoline, Castrol vagy akár a Mannol márkák termékei közül. Az autómosás az az autó körüli teendő, amit én magam még bevállalok, és néha meglepem vele az uramat, hogy csillogjon-villogjon, mert mindig szeret tiszta kocsival járni, fontos neki a megjelenés. Mikor végigmutatta az oldalon amit szeretett volna, én is elkezdtem böngészni, és belebotlottam mindenféle ápolóba, amivel még hatékonyabbá és tartósabbá tehetem a végeredményt. Rendeltem gyorsan gumiápolót a műszerfal egyes részeire és impregnálót, hogy a kárpitot megóvjuk az olaj-és zsírfoltoktól, mivel a kisfiunk szeret a kocsiban enni, így emiatt sem kell majd aggódni, hogy mikor eszi le éppen az ülést. A bőrápoló is jó ötletnek tűnt, mert az ülésben bőr betét is megtalálható, és mindig nyafog, hogy kicsit kopottas a felülete. Jó sok időt eltöltöttem a gép előtt, a végén szelektálnom kellett a kosárban, annyi mindent sikerült összeválogatnom. És mindehhez ki sem kellett mozdulnom a lakásból, mert majd a futár pár nap múlva megérkezik vele, ahogy olvastam a véleményeket, mindig hamar, késedelem nélkül kiérkeznek vele.

A hétvégéig szerintem meg is érkeznek a rendelt termékek, így meg is lepem vele, hogy mire hazajön a teniszről, kívül-belül kitakarítom a kocsit. A végén még kedvet kap, és viszonzásképpen ő is besegít kicsit a házimunkában.