A játékok is részei az otthonunknak

A játékok is éppen olyan egyenértékű részei az otthonunknak, mint bármi más. Mégis, a gyerekeket általában leszidják, ha magukkal cipelik a játékaikat. Sokszor az ember meg sem találja egy-egy játék apróbb részeit, később pedig, mikor rálépünk, szidjuk a gyereket, hogy miért nem pakolta el.

Minden kisgyerek szeret építeni, szereti a legókat, a kockákat, azokat a játékokat, amiket apróbb darabokból lehet kirakni. Jó is, ha ezekkel játszanak, mivel fejleszti az ügyességet, a problémamegoldó képességet, a térlátást, és kitartóbbak is lesznek, hiszen nem adják fel az építkezést az első sikertelen kísérlet után. Éppen ezért javasolt, hogy a gyerekek ne csak babákkal és autókkal játszanak, hanem ugyanúgy játszanak építőkockákkal és egyéb készségfejlesztő játékokkal is.

Ezeknek a játékoknak is meg van a veszélyük. Az apróbb részleteket a gyerekek pillanatok alatt képesek eltüntetni a szájukban, ezzel pedig nagy aggodalmat okoznak a szüleiknek.

És persze az apróbb darabok feltakarítása sem olyan egyszerű. Vannak már olyan játékok viszont, amik kreatívabbak a klasszikus legónál, és az elgurult darabkák megtalálása sem olyan bonyolult, ez a geomag.

A geomag egy mágneses építőjáték. A darabok kis mágnesekkel illeszthetőek össze, amiken az építmény akár pörögni is tud. Természetesen a dobozok tartalmaznak ötleteket az építkezéshez, de a gyerekek a fantáziájukra bízva is rengeteg mindent tudnak építeni.

A geomag nagyon népszerű játék a gyerekek körében és nem kell feltétlenül fiatalnak lenni ahhoz, hogy élvezzük a vele való játékot. Felnőtt fejjel is élvezetes, mikor a kis mágnes-gömbökből és hozzájuk kapcsolódó rudakból hatalmas testeket építünk. Ezen kívül nem csak a játékra lehet használni, hiszen bármilyen test könnyedén összerakható belőle, szétszedni is egyszerű. Ismerek olyan embert, aki például a testeket, síkidomokat a geomag segítségével igyekezett megtanítani a gyerekének. A módszer bevált, működik. Sokkal szívesebben tanulnak a gyerekek, ha látják maguk előtt, amit tudniuk kellene, nem csak rajzon, hanem kézzel fogható formában is. persze később ők is megcsinálhatják a formákat, ezzel letesztelhetjük, hogy mennyire figyeltek, mit tanultak, és még élvezni is fogják.

A tanuláshoz való használat persze nem tartozik a játék alapvető funkcióihoz, de a gyerekek akaratlanul is tanulnak vele, felfedezik a formák világát és szabadon alkothatnak.

Vannak olyan készletek, amikben műanyag panelok is találhatóak, így mikor elkészült egy mű, akkor a vonalak és golyók hálózatába ezeket a műanyag panelokat is be lehet építeni.

A gyerekek nem szeretnek pakolni, nem szeretik összeszedni a dolgokat, amiket esetlegesen elhagynak a lakásban, és nem is mindig szólnak róla, ha valami elgurult, hogy megkereshessük. A játék elemeinek összeszedéséhez viszont nincs szükségünk másra, csak mágnesre. Ha elgurul egy bogyó, vagy egy pálcika bekerül a bútorok alá, csak be kell nyomnunk egy mágnest, vagy az egyik elemet, és máris hozzátapad az elveszett rész.

Persze a játék tervezői az alapkoncepció után már tovább is fejlesztették a játékot, már rengeteg különféle kiadásban be lehet szerezni, van ami a megszokott pálcikák és mágneses körök helyett kör alakú elemekre épít, vannak olyan szettek, amik színesek, csillogósak, esetleg még a sötétben is világítanak.

Természetesen már odáig jutottak, hogy ezek a szuper mágneseken alapuló játékok már nem csak a nagyobb gyerekek számára készülnek. A lenyelhető alkatrészek miatt a kisebbeknek a geomag nem adható, viszont már gyártanak mágnese építőkockákat is, amit a legkisebbek is teljes biztonsággal használhatnak. Ezeknek a tárolása is könnyebb, hiszen a darabok nem keverednek el, ha csak egymáshoz tesszük őket, akkor nem esnek szét, mind meglesznek.

A geomag remek választás a gyermekek számára, kiváló játék, és hasznos, minőségi időtöltés az egész családnak.

Én az online vásárlás híve vagyok, így nem tudom, hogy a hagyományos játékboltokban milyen mennyiségben érhető el a geomag. Interneten szoktam megvásárolni, szerintem mindig itt a legnagyobb a választék. A jatekwebshop oldalon szoktam játékokat venni, itt rengeteg geomag terméket árulnak. Gyakorlatilag ami geomag, az itt mind elérhető, na meg minden másból is rengeteget lehet venni.

Néha azért én is megfordulok játékboltokban, de geomag autókat szerintem még sehol sem láttam – vagy csak nem figyeltem őket kifejezetten.
Az online játékvásárlásnak az is egy hatalmas előnye, hogy nem kell mindent keresgélni, nem lesznek modellek, amik elkerülik a figyelmet, nem lesz azzal baj, hogy egy márkán belül a termékek össze-vissza vannak elhelyezve a boltban, hogy nem egy helyre vannak téve. A jatekwebshopon a márkán belül is kategóriák vannak kialakítva, így biztosan teljes körűen tisztában leszünk azzal, hogy milyen játékokat lehet vásárolni. Rengeteg fajta geomag játék van, és a kategóriákon belül is egyszerű összehasonlítani, mit tartunk a legjobbnak ár-érték arányban.
Eddig az összes játékokkal foglalkozó webshop közül a kedvencem a jatekwebshop.hu. Itt a legegyszerűbb keresni, itt vannak a legjobban kialakítva a kategóriák, és tapasztalataim szerint itt lehet kapni a legtöbb játékot. Eddig bármit kerestem, megtaláltam. Bármit láttak a gyerekek a TV-ben, az újságban, vagy valamelyik kis barátjuknál, csak pár kattintás volt az egész és meg is tudtuk szerezni.

A gyerekes családok otthonához hozzá tartoznak a játékok, akkor is, ha gondosan tárolókba vannak téve, és akkor is, ha szét vannak dobálva. Meg akkor is, ha a gyerek geomag építményeket tesz a lakás különböző pontjára díszként, amiket mi büszke szülőkként bármikor megcsodálhatunk.