Tényleg van sok otthonról végezhető munka?

A sajátos élethelyzetem miatt nekem sokat kellene itthon lennem mostantól, ezért már a kezdetektől ezeket vadászom…

És aki keres az talál! Sőt, tudjátok mi a hírem még? A TopiWork Iskolaszövetkezet – diákmunka opciói közt is volt olyan korábban, ami otthonról végezhető volt. Ez diákmunka, igen – nagyjából 16 éves korom óta dolgozom. (16 és 25 között várnak ők is mindenkit, de ezekről a részletekről később…)

Már nem követem sajnos annyira az oldalt, mert nemrég megszűnt a tanulói jogviszonyom, így nekem nem esedékes. Viszont nekem tényleg sokszor volt szerencsém velük, szóval itt a tippem minden hallgatónak, tanulónak, diáknak: TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka. Kattintsatok, és nézzétek át, mik most a lehetőségek. (A tanulói, hallgatói jogállás feltétel!)

Ha találtok valamit, ne habozzatok rányomni a Jelentkezem gombra. Eddigre minden fontos infóhoz hozzájuthattok, hiszen minden állásajánlat alatt ott vannak a részletek. Gondolom sokan nézitek rögtön a várható fizetést, bár ez igazán egy olyan oldal, ahová komolyabb ambíciókkal is érkeznek, sokan. (Bár a fizu is gyakorta kiemelkedő) Szakmai tapasztalat, szakmai előmenetel, stb. 16-18 év között szülői beleegyezéssel is dolgozhat bárki náluk, és mint mondtam, ki lehet fogni otthonról végezhető melót is. Én kezdettől arra gyűjtöttem, hogy segítsek megvásárolni azt a házat, amit így most többgenerációssá tettünk a családdal. Mint már meséltem, a Topi sokat segített nekem is korán munkába állni. (Egyetemistáknak mondom, hogy passzívosként is működik náluk a melóba állás – az tulajdonképpen olyan, mintha éppen tanulnátok)

Regisztrálni kell amúgy az oldalra, de szerintem a keresési kezelőfelület egész egyszerű és egyértelmű, és mindent, de mindent leírnak alaposan, a továbbiakra nézvést.

Az otthonérzés megteremtéséért sokat kell gürcölni, törekedni rá, hogy hamar megragadjunk a munka világában. (Leszámítva a nagyon szerencsés családi helyzetűeket) A tapasztalatot eleve sokra értékelik minden munkahelyen, szóval nem árt, ha hamar elkezdjük gyűjteni. Ugyanakkor a TopiWork arról is híres még, hogy ha valakit csak egyetlen dolog érdekel, aminek érdekében/eléréséért tanul, akkor itt elintézik neki, hogy jóval a diploma előtt legyen lehetősége elmélyülni, kipróbálni magát. Nagyszerű hely, gyakorolhatják azt is a diákok, hallgatók, hogy milyen érzés interjúszituációkba csöppenni, szóval a tapasztalatszerzés többrétű. És itt az igazi munka világát is láthatjuk belülről. A “nagyokét”, akik menedzserek akarnak lenni, mert nem érik be kevéssel. Volt olyan ismerősöm, aki fiatalon, a Topinak hála komoly cégnek a mérnöki osztályán dolgozott egyből. Persze, ti döntsétek el, hogy mi a fontos az életben. Nem kell mindenkinek idővel cégvezetővé válnia. De a tanulás évei alatt dolgozni mindenkinek opció, egy komoly lehetőség.