Az otthonnak nyugalmat kell árasztania

Az otthonnak ténylegesen nagyon szerethetőnek kell lenni, hogy jó legyen oda hazaérni. És ne csak hazaérni legyen jó, hanem maradni is akár napokat is. De hogyan is lehet egy lakást, házat otthonossá tenni, úgy mindenki jól érezze benne magát. Ez nem is annyira nehéz legalábbis számomra, egy nő számára a fészekrakás, az otthon megteremtése nem okozhat nagy problémát, főleg, hogy ha van egy társ is mellé. Akkor talán könnyebben, gördülékenyebben megy mindez. Hogy nekem mi is tartozik az otthonteremtéshez, talán a textíliák és a sok közös kép és emlék, meg persze az az illat, amely mindenkinek egyedi és megismételhetetlen. Ez nekem az otthon, a nyugalom és a jó környezet. De mivel lehetne még feldobni az otthont, azon gondolkodtam, és elmélkedésbe kezdtünk a párommal.

Mind a ketten nyitottak vagyunk megismerni egyedi, és különleges vallási formákat, és a kedvencünk, mely mindent vitt az a buddhizmus volt. A tényleges nyugalom és a tanítások mely a buddhizmus követőiből árad, az számunkra nagyon magával ragadó volt. Mindenképpen utána szerettünk volna olvasni, és jobban beleásni magunkat a témába. Szerencsére találtunk egy remek oldalt, ahol nem csak rendelni lehet különböző tárgyakat, erre majd még visszatérek, de az oldal üzemeltetője remek beszámolókat is közzétesz az útjairól. Ezek az utak olyan helyekre vezetnek, mely a buddhizmushoz és a szerzetesekhez köthetőek. Ezek mind olyan megtisztuló utak, hogy mindenképpen lelket gyönyörködtető beszámolók. Izgalmas olvasni és megtapasztalni, hogy így is lehet élni a mai világban, ahogyan a szerzetesek élnek.

Tehát megtaláltuk ezt az oldalt, ahol a beszámolókon túl különböző használati tárgyakat is lehet kapni a webshopban. Kezdve a könyvektől, a hangtálig, és a különböző szobrokon át, még karkötőt is lehet kapni. Itt jött az az ötletünk, hogy valamilyen használati tárggyal feldobnánk a kis otthonunkat, aminek némi spirituális jelentése is van. Ekkor esett a választásunk egy szoborra, számos szobor megtalálható a webshopban így könnyű volt dönteni, volt miből választanunk. Szinte hihetetlen is volt, hogy milyen sok, szép szobor közül lehet válogatnunk, melyek mind eredeti nepáli kézműves termékek. Tehát a választásunk egy gyógyító buddha szoborra esett. A gyógyító buddha szobor tekintetében első körben egy kicsit fenntartással kezeltük, hogy mit fog gyógyítani. Ennek ellenére úgy gondoltuk, hogy jó lehet, hogy ha van a lakásunkban egy ilyen szobor hiszen az megnyugvást jelent. A gyógyító buddha szobor megrendelése után, még körülnéztünk és csodaszép karkötőket is találtunk, majd egy másik alkalommal azt is rendelni fogunk, ott is megtetszett egy, amit mindenképpen meg fogunk vásárolni. Tehát a buddha szobor megrendelését, és szállítását megelőzően ki kellett találnunk, hogy a lakásunkban hol lesz méltó helye. Hiszen valamely olyan pontjára kell rakni a lakásnak, ahol látjuk és ki tudja fejteni a jótékony hatását. Úgy vagyunk ezzel, hogy ha hiszünk abban, hogy ennek a buddha szobornak bármilyen jótékony ereje van, azt be is fogjuk vonzani. Tehát a rendelést leadtuk, majd vártuk a futár érkezését. Amikor pedig kibontottuk a csomagot, akkor tárult elénk, hogy mennyire csodás a szobor. Teljesen tükrözte a szépségét a fénykép mely alapján megrendeltük, nem ért minket meglepetés. Azóta, hogy ha buddhizmusról kerül szó a társaságunkban, akkor minden barátunknak ajánlani szoktuk ezt a honlapot, hogy nézzenek körül és tájékozódjanak.