A saját kis otthonomat csak nem alakítom át egy vállalkozás székhelyévé

Még négy évvel ezelőtt vettük meg a férjemmel álmaink otthonát Budapesten. Korábban vidéken laktunk, de engem a munkahelyem a fővároshoz köt, így amikor a költözésre került a sor, inkább a városi létet választottuk. Rengeteg munkát öltünk abba, hogy a megvásárolt lakás ne csak egy lakás legyen, hanem az az otthon, ahol a jövendőbeli gyerekeinket is szívesen nevelnénk. Én a magam részéről mindent megtettem azért, hogy a falak színe, a bútorok és a világítás harmonizáljanak egymással. A férjem pedig a közművek átíratását, és az adminisztrációt végezte, valamint összeszedett egy remek mesterember gárdát. Nekik is nagyon hálásak vagyunk, hisz nélkülük most nem éreznénk magunkat ilyen otthonosan a lakásunkban.

Mivel nagyon elégedett voltam a felújítás eredményével, annál is jobban meglepett, amikor a férjem bejelentette, hogy az újonnan induló vállalkozásának a székhelyeként a közös otthonunkat szeretné bejelenteni. “Na azt már nem!”-vágtam is rá egyből. Nem vagyok vállalkozó, de sejtem, hogy mivel járna az ilyesmi. Hihetetlen, hogy csak mert nem akar irodát bérelni, feláldozná erre a célra a frissen felújított, kényelmes kis otthonunkat. Megmondtam neki, hogy csak adjon nekem egy napi gondolkodási időt, és én találok jobb megoldást. Rábólintott, én pedig kutakodni kezdtem. Rövidesen meg is találtam a legideálisabb opciót, vagyis a székhelyszoltáltatást.

Amikor rábukkantam a szekhelyszolgaltatas24.hu-ra, nem akartam hinni a szememnek. Hiszen ez pontosan az, amit én kerestem! Olyan vállalkozások számára nyújtanak székhelyszolgáltatást, akik nem rendelkeznek saját ingatlannal, amit erre a célra használhatnának, és nem akarnak irodát bérelni. Vagy egyszerűen csak nem akarják a saját lakóhelyüket bejelenteni székhelynek. Annál is inkább, mivel ilyen esetekben építményadót is fizetni kéne, és az ellenőrző hatóságok is a lakhelyünk ajtaján kopogtatnának ellenőrzésekkor. Hogy nézne már ki, ha már gyerekeink vannak, hogy otthon vagyunk a kicsivel erre becsekkol nálunk az adóhivatal?!

A székhelyszolgáltatás Bem József rakparti irodája ráadásul nem is esik tőlünk annyira messze, így ha bármi elintéznivaló lenne, a férjem 15 percen belül ott tudna lenni itthonról. Egyébként ez a székhelyszolgáltatás a Bem József rakparton kívül Budapesten még a 6. kerületben, a Szinyei Merse utcában érhető el. Mindkét helyszín jól megközelíthető, impozáns központi helyen van. Ezenfelül még a Pest megyei Újlengyelben is megtalálható a szekhelyszolgaltatas24.hu, hiszen itt iparűzési adókötelezettség nélkül lehet székhelyet bejegyeztetni. Ez sem hangzik rosszul, de nekünk az már túlságosan kiesne, hiszen mindketten elég elfoglaltak vagyunk.

Amit ez a szolgáltatás magába foglal, szintén nem semmi. Az összes levelet átveszik, és elektronikus formában továbbítják, majd ingyenesen el is postázzák nekünk. A hatóságok előtt is képviselnék a férjem cégét, és a cégtáblát az előírásoknak megfelelően kihelyeznék a Bem József rakparti irodájuknál. Sőt, ha ügyfelekkel kellene találkoznia, akkor egy minden szükséges kellékkel felszerelt tárgyalót is biztosítanának számára. A szolgáltatásra való igényünk bejelentését akár online is intézhetjük, egyedül a befogadó nyilatkozat aláírása igényel személyes jelenlétet. De egy óránál nagyon ez sem tart tovább, és az ügyvédet is ingyenesen biztosítják.

Az általuk kínált ár is nagyon kedvező. Egy hónapig ingyen vehető igénybe a székhelyszolgáltatás a Bem József rakparton, majd utána is csak 29.000 + áfa 6 hónapra. Ez azért lássuk be, szinte csak alamizsna ennyi munkáért cserébe. Milliókat lehet így spórolni ahelyett, hogy saját irodát bérelne a férjem. Ráadásul a cégalapítás és cégmódosítás is ingyenesen intézhető náluk. Egy ilyen megbízhatónak tűnő céggel érdemes leszerződni. Már több mint 10 éve foglalkoznak ezzel, és teljesen tisztán működnek, és még a Bisnode cégminősítő cég is remek AA+ minősítést adott nekik.

Meglett tehát a kutakodásom eredménye, így elő is álltam az ötlettel a férjemnek. Elküldtem neki is a szekhelyszoltaltatas24.hu oldalt, hogy mutassa meg a partnerének, hátha sikerült őt is megnyerniük. Mind a ketten nagyon meggyőzőnek találták a mellettük szóló érveket, így hát fel is hívták őket a megadott elérhetőségükön, hogy érdeklődjenek. Már meg is van az időpontjuk a befogadónyilatkozat aláírására. Remélem így sikerül majd megőrizni az otthonunk szentségét, hála a székhelyszolgáltatásnak.