A nyári gumi is egy biztonságos otthon része

Egy otthon jól működéséhez nagyon sok dologra szükség van, és ennek a sok mindennek mind jól kell együtt működnie. Először is szükség van szeretetre, megértésre és boldogságra. De ezeken, az összetartó érzéseken túl szükség van tárgyi javakra is, amelyek megteremtik a biztonság érzetét, ami szintén nagyon fontos hozzávaló. A tárgyi javak megszerzéséhez pedig idő kell, pénz és valaki, aki menedzseli a dolgokat. Nálunk, a családban ez a menedzselés teljesen rám hárul. Néha persze fárasztó, de egyébként egyáltalán nem bánom. A férjem festő, emellett pedig néha verseget is írogat, már meg is jelent két kötete. A gyerekeinket remekül neveli, nagyon sok tartalmas időt tölt velük: rengeteg mesélt olvas, és minden nap elviszi őket sétálni, vagy akár sportolni is. De ha rajta múlna, igazából csak gyorskaján élnénk és az áramot és a gázt is lekapcsolnál a lakásunkban. De szerencsére nem rajta múlik. Szóval, én vagyok az, aki kicseréli a kiégett villanykörtét, aki beveri a szöget a falba, aki számlákat fizet, és aki kettőnk közül tud autót vezetni. (Mielőtt bárki bármivel megvádol, hogy mindent magamra vállalok: 1. szeretem ezt csinálni és ez mellett van időm részmunkaidőben dolgozni is, ami pont elég, hiszen jól megélünk a festményekből is; 2. tényleg sok időt tölt a férjem a gyerekekkel, és hatalmas részt vállal a nevelésükből, szóval nem vagyok túlterhelt).
Na de elkalandoztam, igazából arról akartam mesélni, hogy egy otthon zökkenőmentes működéséhez néha mennyire apró dolgok rendben tartására is szükség van. Mivel csak én tudok vezetni a családból, ezért csak egy autónk van, aminek teljes mértékben én tartom gondját. És ebbe minden bele tartozik. Nemrég például, egy munkatársam segítségével rájöttem, hogy itt lenne az ideje új nyári gumikat vásárolni. Kérdeztem, hogy honnan vegyek, mit tegyek, mert még soha nem voltam ilyen helyzetben, de sajnos ő sem volt szakértője a dolognak. Úgy gondoltam, hogy akkor valamelyik nap bemegyek egy szervizbe és kérek néhány tanácsot egy szakembertől. De azért, aznap este utána olvastam a nyári autógumi áraknak, hogy lássam, hogy nagyjából mekkora összegre készüljek, amikor is találtam egy oldalt, ami több volt, mint amit egy türelmetlen, munkájával haladni vágyó autószerelő el tudna nekem mondani.
Egy oldal teljesen tele sok sok hasznos tudnivalóval a nyári gumikat illetően. Hát, szégyellem, de azért bevallom, először nem gondoltam, hogy ennyire rétegelt a dolog. Mármint, tudtam, hogy nem értek hozzá, de azt hittem, hogy nem is olyan nehéz dolog. És valóban lehet, hogy van olyan, akinek nem olyan nagy dolog, de én rájöttem, hogy nagyon fontos, hogy jó minőségű gumikon guruljon az autó, valamint hogy jól legyenek felrakva, tehát mindenképp szakértőkre kell bízni például a felhelyezést.
Na de, a sok információ, amit elolvastam, eléggé felvilágosított és lassan elkezdtem érteni, hogy mire van pontosan szükségem. Több órát a számítógép előtt töltöttem, mert, miután áttanulmányoztam a Gumidiszkont oldalt, elkezdtem még véleményeket is olvasni fórumokon a különböző autógumikról és márkákról. És mindezt addig, addig csináltam, hogy úgy felbátorodtam, hogy másnap este meg is rendeltem az új gumikat. Tudjátok, nem akartam várni vele, mert folyamatosan az a rémkép volt bennem, hogy elvesztem a gyerekeimet egy olyan balesetben, amit meg tudtam volna előzni, ha a féktávom nem lett volna olyan hosszú a kopott gumik miatt.
Szóval a tettek mezejére léptem és négy, gyönyörű új nyári gumival bővítettem a családi otthonunkat. Így nagyon viccesen hangzik, de ez tipikuson egy olyan dolog, aminek a jelenlétét nem veszed észre, csak akkor, ha már nem működik megbízhatóan. De én ezt nem várhatom meg, hiszen magamra vállaltam a család „menedzseri” szerepét, így hát felelős is vagyok a családomért.
Az autógumikat a cég egyik telephelyére rendeltem, ahova elvittem a gyerekeket is, hogy nézzenek szét, hogy milyen egy autószerelő műhely. Haza fele pedig nagyon boldogok voltunk: a gyerekeknek jól telt a dolog, nekem pedig ezen túl az is örömet okozott, hogy éreztem, hogy az autó teljesen másképp gurul, sokkal biztosabb érzés vezetni.