Otthonról sok minden elintézhető – de bt. még nem alapítható sajnos

Akik jártasak ebben a világban biztosan tudják, hogy ma már nagyon sok személyi, adó- és bármilyen cégügyi tennivaló, hivatalos intézendő dolog könnyen elintézhető az Ügyfélkapun keresztül. Ebben az esetben tényleg otthon kattingat az ember az asztalnál, vagy akár a kanapén és sitty-sutty például máris szüneteltetheti a KATÁ-s vállalkozását, ameddig csak akarja.

A bt. alapítással sajnos nincs azért ennyire könnyű helyzet, hiszen ehhez legalább egy ügyvédet fel kell keresni a papírok ellenjegyzése végett. Azonban nem csak ennyiről van szó, elég sok más egyéb kiegészítő tennivaló is van egy ilyen eset folyamán. Éppen ezért szerintem nagyon jó ötlet, hogyha felkeresünk ebben olyasvalakit, aki érdemben segítséget tud nyújtani a témában. Így például egy lehetséges választást adhat a TopCégalapítás, akiket a https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ címen érdemes keresni a bt. alapítás témájában.

Először is érdemes mindig átgondolni, hogy biztosan a betéti társaság-e az a vállalkozási forma, ami a várható bevételek szempontjából a leginkább jövedelmező és megtérülő. Amennyiben nem vagyunk ebben biztosak, érdemes kikérni egy könyvelő véleményét, hiszen nem mindegy, hogy végül milyen formában és mennyit tudunk kivenni egy vállalkozásból, elvégre ez egy gazdasági szerveződési forma, amit egyértelműen azért csinál az ember, hogy pénzt keressen vele. Tehát ha még vacillálunk a bt. és a kft. között, akkor járjunk utána a lehetőségeknek és jól megfontoltan döntsünk, mivel más terhek és szabályok vonatkoznak rájuk.

Ha ezen túl vagyunk érdemes felkeresni a TopCégalapítást, akik segítségünkre lehetnek a tényleges, kézzel fogható cégalapítási lépések kivitelezésében. Például első lépésként rögtön fel is ajánlják, hogyha valamiért nincs lehetőségünk saját székhellyel indítani a vállalkozást, akkor ők biztosítanak a számunkra székhelyszolgáltatást – nyilvánvalóan a megfelelő ellenérték fejében. Azonban ez még mindig sokkal jobb lehetőség, mintha magunknak kéne valami olyan irodát bérelni, amit valójában talán nem is használunk.

A székhely kérdése mellett persze minden más praktikus kérdésben is számíthatunk a segítségükre. Attól függően, hogy a három opció közül melyik csomagot választjuk, 17 900 – 39 900 Ft + ÁFA részben eltérő, részben azonos lehetőségeink vannak. A fő eltérést az adja, hogy a drágább csomagokhoz jár a 6 hónap + 1 ajándék hónapos székhelyszolgáltatás, az olcsóbbhoz pedig a legfontosabb alapok. Ez alatt azt értem, hogy ügyvéddel ellenjegyzett alapítási papírok, amelyeket ők leadnak a cégbírósághoz. A cégbírósági bejegyzést követően pedig a végzésről e-mailes értesítést küldenek, illetve magát a végzést is természetesen. A következő lépésekre pedig felkészítik az újdonsült vállalkozót, így biztosan semmilyen fontos mozzanat sem marad ki a bt. alapítás során.

Ugye, hogy nem is tűnik annyira bonyolultnak a dolog? Ha a cégalapításon gondolkodtok, szerintem mindenképp látogassátok meg a https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ honlapot és olvasgassatok első körben nagyon sokat a témában. Itt gyakorlatilag minden megelőző és követő lépés le van írva a leggyakoribb kérdésekkel karöltve, tehát jó eséllyel mindent is megtudhatunk, ha alaposan végigolvassuk a leírtakat.