Otthonra sok dolog kellhet a babának, például bébitaxi

Amikor valaki még új szülő, általában sokat aggódik, nem is igazán tudja, hogy mit kellene csinálnia, hogyan kéne felkészülnie a baba érkezésére. Mindenki tudja, hogy a gyerekeknek sok dolog kell, nem csak pelenkák és tisztálkodó kellékek meg ruhák, hanem ezernyi más apróság, ami szükséges lehet. És akkor még nem is beszéltünk a játékokról, amikből aztán több százat is fel lehet halmozni, mire a gyerek 10 éves lesz. De mindezeken túl mégis a baba biztonsága a legfontosabb, és általában attól is félnek a leginkább a szülők, hogy valami baj történik. És mivel a gyerek a főleg az első pár évét leginkább otthon tölti, ezért az otthonunknak kell leginkább biztonságossá tenni. Egyik szülő sem tökéletes, és balesetek történhetnek. A forró kávébögrék vagy a laza és mindenhol tekergőző kábelek elkerülhetetlenül megijesztenek minket és nehezebbé teszik az életünket, de sokat tehetünk, hogy megakadályozzuk a baleseteket.

Amikor a mi kisgyermekeink már kicsit megnőnek és elkezdenek mozogni, akkor ez a megfelelő idő, hogy teljes körűen ellenőrizze a baba biztonságát otthon, hogy biztosan ne történhessen semmilyen baj. Szóval ilyenkor a legjobb módszer az, ha valaki leül a földre, a kisgyerek szintjére, és megnézi, mi lehet veszélyes és mi az, amihez a gyerek hozzáférhet. Győződjön meg róla, hogy a játékszőnyeg vagy az egyéb játékok, nem a telefon töltője mellett vannak, és nincsenek véletlenszerűen odakerült papírkapcsok vagy szögek a földön.

De ezen kívül is létezik sok tipp arra, hogyan lehet megóvni a babát a veszélyektől. Például vezetékkel ellátott elektronikával is vigyázni kell (azaz monitor, hangfal, laptop stb.) Soha ne helyezze a monitort vagy az alvó gépet az ágy szélére vagy belsejébe. Mindig győződjön meg arról, hogy a vezetékek legalább három méterre vannak a kiságytól. Hasonlóképpen győződjön meg róla, hogy a redőny és a függöny minden zsinórja fel van-e kötve és elzárva.

A gyerekorvosok szerint a párnák, a takarók, a paplanok és más egyéb dolgok nem lehetnek a gyermek ágyában.A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a takaró és a párna kevés kockázatot jelent az egészséges 12 hónapos gyermekek számára. A gyermeke matracának azonban szilárdnak kell lennie, vagyis nem lehet túl puha.

Játékokat és a plüss állatokat tartsa a baba kiságyán kívül, ne ezekkel aludjon a gyerek. Hat hónap elteltével bevihetnek a kiságyba biztonságos plüss állatokat, de lehetőleg ezeken se legyen gomb vagy más műanyag dolog, amit leszedhet a baba vagy lenyelhet.

Mindig helyezze a babáját a hátára alvás közben. Amint képesek lesznek átfordulni, önmaguk is tudják váltani az alvó pozíciókat, és hagyhatják őket, hogy maguk helyezkedjenek az ágyban. Annak megakadályozása érdekében, hogy a baba feje beragadjon valahova, győződjön meg róla , hogy a lécek nincsenek túl nagy távolságra egymástól. Ha a baba mozgásban van, tartsa alacsonyan a matracot. Soha ne használjon mérgező festéket a bútorokra, főleg a gyerek bútorainál.

Ha a gyerek már kicsit nagyobb, és mászkál is a lakásban, akkor lehetőleg vigyázzunk a rendre, ne hagyjunk szét mindenféle lomot, főleg olyan helyeken, ahol a gyerek a közelébe kerülhet. És ha a földön kúszik, akkor gyakorlatilag mindenhez hozzá fog férni, ami lent van. Épp ezért ne hagyjunk a földön például papírkapcsokat, gombokat, tollakat vagy ceruzákat, elemeket, tűket, szögeket, fogpiszkálót stb. Minden apró anyagot vagy tárgyat, amely veszélyes helyzetet eredményezhet, biztonságos helyre kell tenni. Ha valami elég kicsi ahhoz, hogy illeszkedjen a WC-papír tekercsbe, az fulladásveszélyt is rejt magában.

Győződjön meg róla, hogy a könyvespolcok vagy bármilyen más bútor, ami a gyermekére képes dőlni, mert mondjuk feléri, és magára rántja, az biztonságosan rögzítve vannak a falhoz. Soha ne tegyen bútorokat, nagy játékokat (bármit, amire gyermeke képes felmászni) korlátok közelében. Helyezzen sarokvédőket az éles szélekre, mint például a dohányzóasztalok sarkaira. Szerelje fel ajtót a lépcső elé, hogy a gyerek ne tudjon róla legurulni.

Soha ne hagyja kint a fürdőszobai szemetet. Győződjön meg róla, hogy a szekrényben minden veszélyes dolog el van zárva. Lehetnek ott borotvák, kis fulladás veszélyek, régi gyógyszerek és egyéb veszélyes termékek. A mosogatógép éles evőeszközöket és törékeny edényeket és néha mosószereket tartalmaz. A mosószer tabletták a gyerekeknek valami finomra hasonlítanak, például cukorra, így rendkívül veszélyesek. Győződjön meg róla, hogy biztonságos, nehezen elérhető hely van elkülönítve a tisztítószerek és a mérgező oldatok tárolására. Ezeknek elzárva kell lenniük, hogy még akkor is, ha a kicsi megtalálja ezt az eldugott helyet, ne férhessen hozzá a mérgező dolgokhoz. Ugyanez vonatkozik minden olyan alkoholra, amelyet a házban tarthat.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a fulladást vagy bármilyen elektromos áram okozta sérülést, győződjön meg róla, hogy a töltők nincsenek csatlakoztatva, ha nincsenek használatban, és ezeket ne is érje el a gyermek. Soha ne engedje, hogy az elektronikus eszközök víz közelében legyenek.

Amikor a gyerekünk egy kicsit nagyobb, akkor az alapvető eszközök mellett már játékokban is gondolkozhatunk, például olyanokban, ami valamelyik készségét is fejlesztik. A gyerekeknél fontos mérföldkő, amikor megtanulnak járni, és ezt a folyamatot elősegíthetjük különböző eszközökkel. Ilyen segítség lehet a bébitaxi, amit általában inkább egy éves kortól használnak, de valaki még a kisebb gyerekét is beleülteti. Mivel ezek egy támasztékot adnak a gyereknek, de közben mégis tud velük mozogni, hajtani magát, sokat segíthetnek abban, hogy a gyerek előbb megtanuljon egyedül járni.

A bébitaxit lehet használni otthon is, általában nem olyan nagyok, hogy mondjuk a nappaliban ne férnének el, és a gyerek ne tudna pár kört tenni velük. De persze ebbe az esetben is figyelni kell a biztonságra, hogy mondjuk a gyerek ne tudjon leverni semmit, ha neki ütközik a bútoroknak. De ugyanúgy lehet használni a bébitaxit az utcán is, vagy le lehet vinni a parkba vagy a játszótérre, és a gyerek ott is szórakozhat vele.

A bébitaxiknak és a kompoknak is több típusa van már, többféle színben is lehet őket kapni, vannak olyan modellek, amik fiúknak és lányoknak készültek, valamint vannak olyanok is, amiken mesefigurák vannak.

Ha pedig ajándékba akar venni bébitaxit, akkor keresse fel az Ajándék varázsló oldalt, ami több webshop ajánlatait és termékeit is összegyűjti, és így sokkal egyszerűbb köztük válogatni. Nem kell a neten keresgélni, hogy vajon hol lehet a legjobb típust a legolcsóbban megkapni. Az oldal másik nagy előnye, hogy nem csak a termékeket listázza, hanem ezekről a termékcsoportokról van egy tájékoztató is, hogy tudjuk is, mi alapján válasszunk. Ha érdekel ez az oldal, itt rengeteg bébitaxit találsz:
https://ajandek.varazslo.hu/blog/item/bebitaxi-olcson-es-okosan

Én is erről az oldalról rendeltem, amikor a húgomnak egy éves lett a kisfia, és nagyon örültek az ajándéknak.