Az én otthonom működése

Sokan nem hiszik, hogy a gázpalack ár olcsóbb lenne, mint a csövekben bevezetett földgázé. Sajnos erre pontos választ nem tudok adni, de elmesélhetem, hogy nekünk hogy van az otthonunkban mindez megoldva. És abban biztos vagyok, hogy így nagyon költséghatékony és tökéletes a mi életünknek. Először is, télen fával tüzelünk. Van egy kazánunk a pincében, amiből indul a meleg víz és körbe járja a házban lévő fűtőtesteket. Nagyon jó megoldás, ráadásul költséghatékony is: általában tavasszal és nyár végén vásárolok egy-egy adag fát, amivel végig is élem a telet. Aztán a meleg víz árammal működő bojlerrel készül. És a konyhában, a főzést gázpalackkal oldjuk meg. Ez a három megoldás pedig nemcsak, hogy az életvitelünknek nagyon megfelel, és így szeretjük, ezekkel együtt az otthonunkat, de ráadásul még nagyon olcsó is. így télen soha nem vagyunk kiakadva azon, hogy mennyire sokat kell fizetnünk a gázért (mint a legtöbben, akik azzal fűtenek).

A konyhában a gázpalack megszerzése pedig rettenetesen egyszerű. Tudom, hogy van aki egyből arra gondol, ha meghallja hogy gázpalack, hogy cipekedni kell a palackot, ha kifogyott, egészen egy lerakatig, ami kitudja, hogy hol van és aztán onnan még haza kell juttatni a tele gázpalackot. Merthogy amióta behozták törvénybe, hogy a vándor kereskedők nem árulhatnak gázpalackokat, azóta mindenki így képzeli el ezt. Pedig van egy megoldás, ami nemcsak a lerakatos vásárlásnál jobb, de még a régi, zenélős autóknál is. Mégpedig az, hogy rendelhetsz magadnak gázpalackot online vagy telefonon. Ennek több előnye is van, a régi, zenélős autókhoz képest. Először is, a rendelés során házhoz viszik a gázpalackot és nem a szomszéd utcából kell haza cipeld. Másodszor, nem akkor kell megvedd a palackot, amikor épp felétek jár az autó, hanem akkor rendelhetsz, amikor csak szeretnél. Például, a gazpalackfutar.com oldalról ha rendelsz, ők már vagy aznap, vagy másnap ki is szállítják a palackodat (amikor kéred). Harmadszor pedig, az is nagy előny, hogy megbízható forrásból származik a gáz, amit tőlük vásárolsz. Tudjátok, ezek a jöttment árusok soha nem igazolták a gázt, amit árultak, sem magukat. Ez pedig nagyon is veszélyes lehetett bizonyos helyzetekben. De most, ha felmész a gazpalackfutar.com oldalra, és megnézed a biztonsági adatlapokat, akkor bármit megtudhatsz, ami érdekel az adott gázzal kapcsolatosan, amit vásároltál. Mert nemcsak PB gázpalackokat árulnak, hanem egy rakás másfajtát, amelyeknek mind megvan a maguk felhasználási módja. Én sajnos nem értek hozzájuk, úgyhogy nem tudom elmondani, hogy mik azok, de a PB gázpalackot én mindig innen vásárolom és tudom, hogy megbízhatok bennük.

Mert egy gázpalack nem vicc. Ha például nincs rendesen ellenőrizve maga a palack, meg főleg a szelep, akkor akár fel is robbanhat. De én nem aggódok emiatt, mivel a gazpalackfutar.com oldalon bőven le van írva, hogy honnan lehet tudni, hogy mikor voltak utoljára ellenőrizve a palackok meg a rajtuk lévő szelepek (előbbinek 50 év a maximum életkora, utóbbit 10 évenként kell kicserélni). Mindezek az információk pedig fel vannak tüntetve a palackokat, olyan módon, hogy aki egyszer megtanulta leolvasni, annak mindig könnyű lesz. Úgyhogy én úgy érzem, hogy ez a legjobb az otthonom biztonsága érdekében.