Hogyan (ne) készítsünk saját kezűleg férfi irattáskát?

Kicsi korom óta imádok kézműveskedni, barkácsolni, bármilyen művészi jellegű tárgyat alkotni. Amikor megkaptam az első Barbie babámat, nagy lelkesedéssel öltöztettem, ezen felbuzdulva édesanyám meg is tanított babaruhákat varrni. Hamarosan kész ruhatárat készítettem saját kezűleg a babáim számára. Kiegészítők is kerültek a repertoáromba mint táskák, sálak és sapkák.

Ahogy nőttem, ez a szenvedélyem nem hagyott alább, sőt. Idővel megtanultam kötni, horgolni, saját magamnak kötöttem sálat, sapkát. A lakásdekorálás is a hobbijaim közé tartozott, szerettem mindig igényesen díszíteni a környezetemet.

Azóta teltek-múltak az évek, férjhez mentem és babát várok. Már a nyolcadik hónapban járok, ezért időm nagy részét otthon töltöm. Természetesen a mindennapjaim része, hogy születendő kisbabámnak ruhákat varrok: kicsi kezes-lábasokat, rugdalózókat, apró zoknikat és miniatűr sapkákat. Ezzel abszolút el tudom foglalni magam, amíg a férjem dolgozik napközben.

Újabban szintén szenvedélyemmé vált a táskakészítés is. Ezekben a saját kezűleg varrt táskákban tárolom a babaholmikat. A férjem régóta áhítozik egy bőr irattáska iránt. Amit most használ, az már régi, ezért lecserélné egy jobb minőségű és divatosabb darabra. Nagyszerű dolgot eszeltem ki: az egyik barátnőm műbőrrel kereskedik és tudok tőle baráti áron egy kis anyagot szerezni, amiből aztán szuper irattáskát fogok készíteni a férjemnek.

Át is hívtam a barátnőmet, hogy üzleteljünk a műbőrrel. Még aznap elkezdtem varrni a táskát. Gondosan megterveztem, majd kivágtam az egyes részeket. Igen ám, de ahogy készült a táska, egyre nyilvánvalóbb volt, hogy egyrészt a műbőr silány minőségű, és itt-ott már majdnem el is szakadt a varrás mentén, másrészt a táska a kézi varrásommal nem feltétlenül lesz vállalható kinézetű.

Feladtam tehát a saját kezű irattáska varrást. Elpanaszoltam a barátnőmnek, hogy mi történt. Vigaszképp egy fantasztikus webshopot ajánlott a figyelmembe, ahol rengeteg biztosan kiváló minőségű, megbízható márkájú bőr férfi irattáska rendelhető. Úgy döntöttem, ellátogatok erre a honlapra, hiszen mindenképp meg akartam lepni a férjemet egy bőrtáskával.

A bagbox.hu honlapra érve több menüpont közül választhattam: bőr aktatáskák, női divattáskák, hátizsákok, iskolatáskák, ékszerdobozok és egyéb bőr kiegészítők sorakoztak az oldalon. A táskák kategóriája alatt kiválasztottam az irattartókat, mert az tűnt a férjem elképzeléséhez legközelebb fekvő kategóriának. A felkínált darabok között találhatóak voltak fekete, barna, tarka, férfi és női, különböző méretű és formájú irattartók.

Végigkattintgattam őket, hogy elolvasgassam a paramétereiket. Végül egy Gabol Beta nevű A4-es irattartó mappa mellett döntöttem. Ez a férfi irattáska egy nagy cipzáras részből, azon belül három fakkból áll. Ezekben névjegy- és tolltartó, valamint iratok tárolására alkalmas fakk is található. Küllemre is nagyon elegáns, fekete, matt fényű anyagból készült.

A kosárba helyeztem a férfi irattáskát. Megrendeltem házhoz szállítással együtt, mivel a jelenlegi állapotomban nem tudok elutazni, hogy átvegyem. Két munkanapon belül meg is érkezett a termék, szerencsére a férjem nem volt otthon, úgyhogy meglepetés marad a hétvégéig. Péntek este terveztem ugyanis egy romantikus vacsorával várni, amiért olyan keményen dolgozik minden nap, hogy eltartson engem és a leendő gyermekünket.

Pénteken díszesen becsomagoltam az irattáskát. Mielőtt este megérkezett a férjem, készítettem egy könnyed vacsorát és szépen megterítettem. Az étkezőbe lépve meg is lepődött, kérdezte, hogy milyen alkalomból vártam őt ilyen előkészületekkel. Elmondtam neki, hogy ez szimplán a szeretetem és a hálám kifejezése. Ezután átadtam neki a táskát. Nagyon örült neki szerencsére, a várakozásain felül sikerült kiválasztanom a darabot. Vacsora után együtt pakolgattuk bele a holmijait az új irattartó táskába. Szerencsére minden fontos dolog belefért, a telefonja, a dokumentumai és egyéb iratok is.

A jól sikerült este után pihentető hétvégét töltöttünk együtt. A következő héten már az új irattáskájával ment dolgozni a párom. Hazaérve mesélte, hogy nagyon praktikus a táska, mivel könnyedén rendben tudja tartani az iratait és egyéb dolgait, mindig tudja, mit hol talál. A munkahelyén a kollégái is megjegyezték, hogy milyen csinos darab. Úgy érzem, végül nem kell bánkódnom azon, hogy nem sikerült a kézzel varrt táska, mivel a rendelt férfi irattáska is nagy sikert aratott.

Másfél hónapra rá megszületett a kislányunk, gyönyörű, egészséges kisbaba. Ha a férjem nem is az általam készített táskát hordja, a kislányunknak egyelőre nincs más választása. Nagyon jól állnak neki a terhességem alatt kötött kis ruhák és a táskák is jó szolgálatot tesznek. Remélhetőleg, ha felcseperedik, majd őt is beavathatom a kézműveskedés rejtelmeibe.