Az otthonon mindig dolgozni kell: nálunk épp ablakcsere volt

Van a férjemnek egy olyan mondása, miszerint egy igazi otthon soha nincs teljesen kész. Mindig van valahol egy lepattogott fal, amit ki kell javítani, egy meglazult csavar valahol, egy csöpögő csap vagy egy szög, amit be kell verni. Persze az ember ettől függetlenül folyamatosan dolgozik is az otthonán, hiába tudja, hogy a folyamatnak soha nem lesz vége.

Nálunk most épp a legújabb munkálat a műanyag ablakpárkány beépítése volt, az egész ablak cseréjével egyetemben. Én nem tudtam egyébként, hogy az ablakpárkánynak milyen fontos szerepe tud lenni. Az azért egyértelmű dolog, hogy egy jó ablak miért kell a házra, nálunk például már annyira el voltak öregedve a régi fa keretek, hogy szinte lehetett érezni, ahogy befúj a szél a keret mellett, mikor kinn erősebb szélvihar volt. Tehát az adta magát, hogy ezt cserélni kell lassan, nem is vártunk vele, csak tavaszig. A műanyag ablakpárkány beépítése is fontos lépés volt a férjem szerint, méghozzá azért, mert ez nagyon tudja védeni a házfalat az ázástól. Tényleg nem gondoltam volna én, hogy ez ilyen fontos, hiszen, ha esik, egyébként is ázni fog a fal. De mások is megerősítettek abban, meg a neten is utána olvastam, egy tök jó oldalon annak, hogy egy jó műanyag ablakpárkány beépítése bizony szükségszerű lépés, ha hosszútávon akarjuk védeni a házfalat.

Most, hogy a műanyag ablakpárkány beépítésével megvagyunk, a konyha felújítását terveztük be jövőre. Reméljük, az is jól fog menni!