Manuálterápia – hogy otthon is újra a régi legyek

Régen is otthonülős fajta voltam mindig, de amióta home officeban dolgozom, végképp az otthonom lett a mindenem. Sokan úgy gondolják, hogy ha valaki sokat van otthon, akkor teljesen beszűkül. Én ezt teljesen másképp látom, mondhatni épp ellenkezőleg – szinte kitárult előttem a világ! Ez szerintem teljesen logikus, hiszen a munka mellett az otthon csinosításával folyamatosan tudok foglalkozni: veteményes kertet gondozok, sövényt nyírok, sütök-főzök, foglalkozom a családommal, és még magamra is jut időm. Szerintem ez egy roppant irigylésreméltó, nagyszerű állapot. Persze azért még az otthoni tevékenységek során is adódhatnak kellemetlenségek… Például engem sem kímélnek a különféle mozgásszervi problémák. Nekem a hátam jelentett mindig is gondot.

Ez sejtem már, hogy a számítógép előtt töltött rengeteg időtől, a görnyedéstől van, amit nem tudok helyrehozni még a rengeteg otthoni munkával és másfajta mozgásformákkal sem!

Az utóbbi időben aztán sokat olvastam arról, hogy manapság a nálam is jelentkező mozgásszervi panaszokra kiemelkedően jó hatással van a manuálterápia. Manuálterápia – ennek utána is néztem a Therapy4U oldalán, hisz kíváncsivá tett, milyen eredményeket lehet elérni vele.

Manuálterápia

Először én is úgy gondoltam, hogy a manuálterápia valójában egyfajta masszázs fajtát jelent, esetleg valamiféle csontkovácsos hókuszpókuszt. De aztán kiderült, hogy ez koránt sincs így, és a manuálterápia inkább a terapeuta és a páciens együttműködéséből kialakuló terápia, melynek során a terapeuta különféle fogásokkal próbál együttműködni a pácienssel. Ennek a végeredménye pedig remélhetőleg a görcsös izmok ellazítása, valamint a bemerevedett mozgástartományban lévő testrészek kilazítása lesz.

Ezek után a tudnivalók után sokkal lelkesebben kezdtem el tanulmányozni a Therapy4U oldalát, ugyanis mindig is szimpatikusabbak voltak számomra a különféle mozgásformákkal manipuláló gyógyítási formák, mint a statikus, fekvő helyzetben való masszázzsal történő fájdalomcsillapítás. Persze, a masszázst is nagyon jó kilazító, relaxáló módszernek tartom, de úgy érzem, hogy az én fájdalmaimnál célravezetőbb lehet a Therapy4U által is propagált manuálterápia.

A Therapy4U Gerincterápiás Központ 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Főleg gerincproblémákra fókuszálnak, illetőleg sportsérülésekkel foglalkoznak. Terápiáik roppant sokrétűek és személyre szabottak. Az a hír járja, hogy a hírük megelőzi őket, mondhatni szájról szára terjed az elégedett páciensek körében a nevük, sőt nem egyszer szakorvosok ajánlják őket a hozzájuk forduló betegeknek. Ennyi pozitív gondolat után megtekintettem a Therapy4U oldalán a kezelésekre vonatkozó információkat is, ahol további szimpatikus adalékokat találtam a hatékony kezelésről.

A Gerincterápiás Központ leírása szerint a hozzájuk bejelentkező pácienseknél az első alkalommal arra törekednek, hogy megtalálják a fájdalom forrását, és azt hatékonyan csillapítsák. Ezután kerül sor egy minden részletre kiterjedő beszélgetésre, ahol alaposan kielemzik velünk a problémánk jellegét; mikor kezdődött pontosan, mik a tünetek, milyen életformát folytatunk, stb. Ezután a minden részletre kiterjedő beszélgetés után történik meg egy fizikális vizsgálat, ahol különféle tesztekkel mérik fel a mozgásszerveink állapotát.

Ennek sorát követi, a vizsgálatok után megkezdődő első kezelés, melynek keretében a Gerincterápiás Központnál alkalmazott terápiák számunkra legmegfelelőbb változatával igyekeznek fájdalmainkat csökkenteni. Remélhetőleg kevés alkalommal fordul elő, de ha olyan problémával találkoznak, amely orvosi beavatkozást igényel, akkor természetesen továbbküldenek bennünket a megfelelő szakemberhez. Ugyanez történik abban az esetben is, ha úgy látják, hogy egy olyan terápia lenne a legcélravezetőbb számunkra, amelyet a Gerincterápiás Központnál nem alkalmaznak – ekkor is a lehető legjobb kezekbe küldenek bennünket, egy a terápiát alkalmazó és értő szakemberhez.

Én már alig várom, hogy eljussak a Therapy4U értő szakembereihez, és végre megszabaduljak a kínzó fájdalmamtól. Jó reményem van rá, hogy sikerül!