Hogyan rendezzük be az új lakásunkat?

Néhányatoknak már biztosan volt része egy új otthon kialakításában, ahol úgy éreztétek, hogy kivettétek a munkából a rátok eső részt, így nektek is köszönhető, hogy milyen módon lett kialakítva az élettered. Nincs is annál jobb érzés, amikor a fának azt a gyümölcsét élvezheted, amiért te is megdolgoztál. Arról az élettani hatásról nem is beszélve, hogy az ember sokkal szívesebben van egy olyan környezetben, ahol minden megfelel az elvárásainak, és biztonságos, megnyugvást sugárzó hangulattal veszi őt körbe.

Amikor legutóbb albérletet váltottam, akkor már úgy álltam anyagilag, hogy megengedhettem magamnak azt, hogy egy teljesen üres lakást béreltem csak ki, és a bútorozástól kezdve a gépesítésig mindent magamra vállaltam, sőt a tulajjal megegyeztem, hogy mivel hosszú távra terveztük a szerződésünk érvényességét, ezért új színeket is adnék a fehér falaknak. Nagyon élveztem a munkákat, még akkor is, ha emellett nem igazán jutott másra időm. Pedig próbáltam a lehető legtöbb idő takarékossággal élni, de ez nem mindig olyan egyszerű. A bútorok és gépek nagy részét a hazai piacvezető lakberendezési áruházai webshopján keresztül rendeltem meg. Nem csak azért, mert sokkal kevesebb időráfordítást igényelt, mint mondjuk, ha az áruházakon egyesével végigrohanok minden tételt külön keresve, hanem azért is jobbnak bizonyult ez a megoldás, mert így otthon bármi változás lehetőségét fenntartva újbóli méretek levételével is pontosabb végeredményt kapunk, ráadásul ez is a gyors folyamatok közé tartozik.

Történt azonban, hogy néhány keletről beszállított bútort egy, az általam nagyon szeretett kiskereskedőtől szerettem volna megvenni. Pontos elképzelésem még nem volt, de tudtam, hogy nála fogok találni mindenre megfelelő megoldást. A probléma csak azzal volt, hogy ez a kereskedő folyamatosan az én munkaidőm alatt van csak nyitva. Próbáltam webáruházát felkutatni, de kevés eredménnyel zárult az összes kísérletem. Volt egy olyan webhely, ami annak tűnt, mintha az lenne a cég hivatalos webáruháza, de sajnos az egész kusza, befejezetlen és használhatatlan volt.

Egyik délelőtt, amikor nem volt olyan sok feladatom a munkahelyemen, elhatároztam, hogy felhívom a kereskedőt, és megérdeklődöm, hogy van-e valamilyen lehetőség arra, hogy on-line böngészhessem a termékeit, illetve meg is rendelhessem esetleg a kiválasztott darabokat. Jól sejtettem, hogy a korábbi kutatásaim eredménytelen zárása az egyetlen félbe hagyott webshop-ot mutató eredmény az összes, ami a neten fent van a kereskedőről. Elpanaszolta az idősebb úr, hogy a fia kezdett neki valamikor korábban a webáruház készítésnek, de aztán sajnálatos módon külföldre költözött, ott pedig már nem folytatta az elkezdett munkát. Nem rég hallottam egy ismerősömtől egy webáruház készítéssel foglalkozó cégről, akik kedvező árak mellett magas szintű, minőségi szolgáltatást nyújtanak. Bátorkodtam ajánlani a kedves bolt tulajdonosnak, hogy itt talán segítséget fog kapni minimális anyagi befektetésért cserébe. Továbbá megnyugtatott a kedves úr, hogy szombatonként is van nyitva tartás az üzletében, csak a weboldal is régen volt frissítve, és így valószínűleg nem is feltétlenül helyes adatok szerepelnek mindenütt.

Következő szombatomon bementem tehát az üzletbe, és kiválogattam a lakásomba feltétlenül szükséges kiegészítőket. Fizetéskor egyeztettem a kereskedővel, hogy én ajánlottam neki a webfejlesztőt, és van-e azóta már valami fejlemény az ügyben. Nagyon hálás volt a kereskedő, és ajándékba kaptam tőle a jócselekedetemért egy nagyon szép féldrágakövekkel kirakott karkötőt. Elmesélte, hogy már folynak a tárgyalások a fejlesztővel, illetve lehetséges, hogy az egész weboldal is arculatot vált, ha már egy ilyen jellegű munka veszi kezdetét.

Nagyon örültem, hogy tudtam segíteni egy kedves embernek, akinek az üzletébe mindig öröm volt betérni. Bízom abban, hogy a mostani webáruház készítés nagyobb sikerrel fog járni, ezáltal pedig növelheti akár az üzlet forgalmi bevételét is.