Egy emlékezetes otthoni összejövetel kellékei

Sajnos nem kell bemutatnom, vagy legalábbis túlragoznom a jelenlegi helyzetet: már több mint fél éve olyan életet élünk, ami nemcsak tavaly, de még idén februárban is elképzelhetetlen volt. A korlátozások nemigen könnyítették meg senki életét, főleg azon extrovertáltakét, akit nem tudnak meglenni társaság nélkül. A szórakozóhelyek tavasszal alig nyitottak ki hónapokig, most pedig 11-kor bezárnak. Mit lehet tenni, ha mégis egy szülinapot ünnepelnénk, vagy csak összejönnénk a barátainkkal, ismerőseinkkel, ha nem akarunk kint, a hidegben fagyoskodni?

A legegyszerűbb válasz otthon összejönni. Ismerjük mindnyájan a mondást: sok jó ember kis helyen is elfér. A rossz embereket nem tudom, ki tudjuk-e így szűrni, de egy kis bútortologatással és extra elővigyázatossággal készen is lehet egy jó kis találkozás.

Alapvető emberi szükségletünk szociális lényként, hogy látni akarjuk a barátainkat, időt akarunk tölteni velük, meg akarjuk mutatni nekik a lakásunkat, hol élünk – és egyben fel is akarjuk dobni a találkozót.

Erre rengeteg módunk van új süti recepttől egy kedvenc film újranézésén át egy lakás-kiegészítőt vagy virágot ajándékba vinni, de kigondolhatunk valami újat és felejthetetlenné tehetjük a találkozást valami újdonsággal: például egy szelfi géppel!

Szelfi gép? Az mi fán terem? Én sem tudtam a választ két évvel ezelőtt, de volt alkalmam egy alternatív utazási fesztiválon kipróbálni, ahol sivatagos háttérkép előtt egy tevével lehetett szelfizgetni: mindössze beállunk egy közel embermagasságú készülék elé és nem kell mást tennünk, mint követni az egyszerű utasításokat a képernyőn és egyszerűen, az érintőképernyőt kezelve benyomni a felvétel gombot, hátrébb állni, pózolni egy kicsit és várni, hogy elkészül a kép. Miután pedig megvan, kiválaszthatjuk, hogy kinyomtassa-e a képünket.

Ezzel feldobni egy bulit egyértelműen meglepetés lesz mindenkinek, és ha a sivatagos, tevés ötlet tetszett, saját magadnak is tudsz egy ilyen nagy hátteret nyomtatni vagy digitálisan utólag dolgozni a képen. De ekkor sincs gond, mert vannak előre gyártott fotófalak is, amelyekkel azokat is a fényképezőgép elé tudjuk csábítani, akik egyébként ódzkodnak az egész fotózás-dologtól… A szelfi fal rengetegféle lehet, általában egy nagy nyomtatott kép, ami színes, mintás. Ezen az oldalon 9 féle is megtalálható: két különböző rózsás, egy lila és rózsaszín szívecskés, egy téglás, egy tűzijáték tematikájú, stb. Ha nem házibuliról, de gyerekzsúrról, legény-, leánybúcsúról van szó vagy éppen céges összejövetelről, igazából bármilyen korosztály számára könnyedén feldobhatjuk vele a találkozót.

És ha megvan a szelfi fal, már nincs is másra szükség, mint a szelfi gépre (fotóautomatára). Ezt a gépet általában egy sarokban helyezzük el (ezeket bérelni szokás, és a cégek intézik a kiszállítást, összerakást, üzembe helyezést, beállítást), és a készülékben van egy profi fényképezőgép, egy nagy vaku és egy szuper fotónyomtató: gyakorlatilag egy mini fényképész-stúdió. A „szokásos” képek mellett, amelyeket könnyedén széppé varázsol és egységesít a közös háttér (amely akár a meghívókhoz is passzolhat!), csinálhatunk vicces képeket is parókával, álarccal, szemüveggel, virágfüzérrel, stb.

Amiről most beszéltem, az mind-mind egy konkrét cégnek, a selfiegep.hu-nak a szolgáltatásai. Bizony, én magam is meglepődtem, hogy ilyen létezik, de szerintem ez fantasztikus. Bár az ember maga is tud jó képeket csinálni, de ennyiféle szelfi fal és különféle mókás kiegészítők garantáltan nincsenek otthon a legtöbbünknek. Ezek segítségével pedig igazán egyedi és vicces képeket tudunk készíteni.

És hát, van-e egyszerűbb, de nagyszerűbb kézzel fogható emlék, mint egy közös, kinyomtatott fénykép?