Lakberendezés mellett a kiküldetési rendelvényre is gondolni kell

Tartja a mondás, hogy az otthon mindenkinek teljesen mást jelent. Szerintem ez kissé helytelen megállapítás így, hiszen helyesen úgy lenne, hogy az otthon mindenkinek a kényelem és a biztonság, csupán csak teljesen más öltözetben.

Véleményem szerint, ha belépsz egy lakásba vagy házba, akkor az mindent el fog árulni az emberről. És itt most nem csupán arra gondolok, hogy ki engedhet meg magának drága enteriőrt, vagy kinek vannak még régimódi fabútorai. Sokkal inkább a részletekre, apróságokra, valamint az igényességre gondolok. A színekre, azok kombinálására, az apró díszítő elemekre, a szobák tisztán tartására.

Tudom, hogy egy gyönyörű otthonhoz sok pénz és belefektetett energia kell. Vagyis kellene, ha nem létezne az én cégem. Mi ugyanis évek óta azon dolgozunk, hogy egy olyan termékkínálatot tervezzünk meg és hozzunk létre, amely mindenki számára elérhető áron van, de mellette jó minőségnek is örvend.

Szerintem ugyanis mindenkinek meg kellene adni a lehetőséget, hogy egy olyan otthont tudjon teremteni magának, amit imád, ahol jól érzi magát, és ahova szeret hazatérni egy fárasztó nap után. És bizony, ez nagyon is összefügg a lakás külalakjával.

Hála égnek elmondható a cégről, hogy az utóbbi években elég naggyá nőtte ki magát a sikerességének köszönhetően. Az emberek imádják a termékeinket és már sokadik üzletünket tudtuk megnyitni az országban. Emellett a webáruházunk is remekül fut, továbbá a sajtó is egyre kíváncsibb ránk.

Bár sokszor rettenetesen nehéz napjaim vannak, és néha azt kívánom bárcsak én is inkább egy alkalmazott maradtam volna valahol, utána rájövök, hogy milyen jót is teszek ezzel valójában és mekkora boldogságot okozok nagyon sok embernek.

Természetesen az alkalmazottjaimnak és a cég munkatársainak is igyekszem biztosítani a jólétet, ahogy csak tudom. Ők azok ugyanis, akiken igazán múlik minden. Én vagyok a vezető és én adom ki a feladatot, de végtére is ők végeznek el mindent helyettem. Szeretem emiatt őket jutalmazni, különböző juttatásokat adni nekik, valamint megkönnyíteni a mindennapjaikat különböző praktikus megoldásokkal, szolgáltatásokkal.

Itt van például a roadrecord.hu, amit már egy-két éve előszeretettel használunk a mindennapok során. Az ő segítségükkel készítjük el ugyanis a kiküldetési rendelvényeket nap mint nap. Nincsenek céges autóink, ezért minden munkavállaló a saját gépjárművével közlekedik, így ez tökéletes megoldásnak bizonyul eddig.

Mi is az a kiküldetési rendelvény? A kiküldetési rendelvény elkészítésével a munkavállalók kérhetik a saját autójuk cégérdekből történő használatának elszámolását a munkáltatójuktól, ráadásul mentesülnek még a cégautóadó megfizetése alól is. Kicsit leegyszerűsítve tehát, ha egy cégvezető NAV kiküldetési rendelvényt készíttet a munkavállalóival a saját autójukkal megtett útjaikról, akkor lehetősége van béren kívüli kifizetésére. Emellett egyébként maga a cégtulajdonos, ügyvezető is élhet a kiküldetési rendelvény előnyeivel, ha saját gépjárművét használja a cégében. (Én is pontosan ezt teszem, ugyanis nekem sincsen céges autóm.) Egy kiküldetési rendelvény elkészíthető több napra is, de legtöbbször a napi vagy havi elszámolást szokták ajánlani és alkalmazni.

A kiküldetési rendelvényben fel kell tüntetni a kifizető cég adatait, a kiküldött magánszemély nevét és adóazonosító jelét, a gépjármű gyártmányának és típusának megnevezését, az autó forgalmi rendszámát, az üzleti utazás célját, időtartamát és útvonalát, a megtett távolságot, valamint a költségtérítés kiszámításához szükséges adatokat. Utóbbi például az üzemanyagár, az üzemanyag fogyasztási norma stb.

Mostanra felmerülhet már a kérdés, hogy mit is csinál a roadrecord.hu, miben nyújt segítséget. Ha nem az ő szolgáltatásaikat használnánk, akkor a kiküldetési rendelvényeket hagyományos módon, papíron kellene elkészítenünk. Mondanom sem kell, hogy ez milyen macerás tud lenni és mennyi időt elvesz. Ráadásul rengeteg papírt is pazarlunk vele.

A roadrecord.hu megalkotott egy telefonos applikációt és egy online platformot, ahol ezeket a kiküldetési rendelvényeket pofon egyszerűen és nagyon gyorsan el lehet készíteni. A telefonos applikációban automatikusan épülnek egymásra a megtett útjaid, a hiányzó utakra pedig egy automata tervezetet készít neked visszamenőleg az intelligens útajánlás funkció segítségével, így pillanatok alatt pótolhatod az esetleges lemaradásodat. Egy esztétikusan és logikusan felépített kezelőfelület vár az alkalmazáson belül, ami végigvezényel téged a teendőkön anélkül, hogy értened kéne a jogszabályokhoz, vagy a működésükhöz. Bárhol és bármilyen eszközön elérhető online szoftver, amihez Androidos és IOS rendszerre letölthető alkalmazás is van. Van benne egy beépített cég- és telephelykereső, ami háztól házig képes számontartani a megtett utakat, valamint az állandó utakat előre is be tudod állítani magadnak. Rendelkezik egy beépített NAV ellenőrrel is, ami rengeteg logikai ütközést észrevesz és kijavít az aktuálisan életben lévő jogszabályoknak megfelelően, így a kiküldetési rendelvény teljes mértékben “NAV-álló” lesz, kiáll minden ellenőrzést. A megtett utakat és a kiindulási-, valamint végpontokat könnyedén importálhatod az appba egy Excel táblázatból, illetve a rögzített útjaidat is könnyen átalakíthatod már egy kész kiküldetési rendelvénnyé. Összességében egy nagyon komplex, azonban mégis rettentően könnyen kezelhető alkalmazásról van szó.

Na és mikor is használható a kiküldetési rendelvény? Sajnos általánosságban a munkába járás költségtérítéséhez nem elszámolható, azonban vannak speciális esetek. A munkáltatónak ugyanis köteles megtérítenie a dolgozó útiköltségét, ha annak bölcsődei ellátásban részesülő, vagy 10 év alatti köznevelési intézményben tanuló kisgyermeke van. Akkor is, ha netán mozgáskorlátozottsága, vagy súlyos fogyatékossága miatt nem tudja a tömegközlekedési lehetőségeket igénybe venni. Továbbá akkor is, ha nincs elérhető közösségi közlekedési megoldás a lakhelye és a munkahelye között, vagy ez az opció hosszú várakozással járna, így a bejárást kénytelen saját járművel megoldani. Ilyen esetekben tehát alkalmazható a kiküldetési rendelvény.

Ezen kívül pedig minden céges útra elszámolható és elszámolandó. A roadrecord.hu felmérései és számítása szerint (a NAV üzemanyagárral számolva) 1000 km-enként akár 75 000 Ft-ot is el lehet számolni ezzel a módszerrel, ami egy évben akár 1 900 000 Ft-ot is jelenthet autónként. Aki szeretne, ennek utána is tud számolni, illetve személyre szabottan is ki tudja kalkulálni, hiszen a roadrecord.hu útnyilvántartó programjában egy beépített üzemanyag fogyasztási norma számító kalkulátor is megtalálható, valamint a az oldalukon egy cikkben is írnak a kiszámítás menetéről, hogy könnyű legyen a kiküldetés elszámolása.

Én nagyon ajánlom tehát a roadrecord.hu csodás applikációját és szolgáltatását, hiszen tényleg nagyban megkönnyítheti a mindennapokat az egész cég számára, de legfőképpen a munkavállalók számára, akik a legtöbb fáradozást teszik. Miért is ne ragadhatnád meg az ilyen lehetőségeket, hogy egy kicsit egyszerűsíthess a mindennapi feladataikon és meghálálhasd nekik szorgos munkájukat?

Hiába egy apróságról van szó, ahogy az elején is mondtam, minden a részleteken dől el.

Ha lakberendezésről van szó, akkor keresd fel bármelyik üzletünket a hét bármely napján, azonban ha kiküldetési rendelvény vagy útnyilvántartás elkészítéséről van szó, akkor csak is a roadrecord.hu-t tudom ajánlani!